Državna sekretarka o volonterskim akcijama

Povodom konkursa koje je Ministarstvo omladine i sporta (MOS) raspisalo o finansiranju omladinskih volonterskih akcija danas je u Subotici državna sekretarka Ministarstva, Ivana Kovačević, održala sastanak sa mladima. Uz prisustvo omladinskih organizacija, đačkih parlamenata, aktivista i medija, Asocijacija za razvoj opštine Bačka Topola, kao resurs centar MOS-a za Severnobački okrug na projektu Mladi su zakon, predstavili su volonterske akcije, konkurs i aktuelnosti na polju omladinske politike.

Slika

– Ministarstvo omladine i sporta želi da tokom Međunarodne godine mladih i Evropske godine volontiranja, pruži mladima priliku da sprovedu inicijative kojima se aktivno doprinosi unapređenju života u lokalnim zajednicama. Ovo je prilika da pomognemo mladima u svim delovima Srbije s obzirom da će projekti biti odobravani po okruzima, konkretno Severnobačkom okrugu biće odobreno 6 projekata do 100.000 dinara po akciji – poručila je Ivana Kovačević.

Naime, konkurs je otvoren do 9. juna a pravo apliciranja imaju registrovana omladinska udruženja i neformalne omladinske grupe (đački i studentski parlamenti, grupe mladih…).
Konkurs je namenjen aktivnostima na:
– mobilisanju mladih da se aktivno uključe u društvo
– zaštiti životne sredine
– uređenju javnih otvorenih ili zatvorenih prostora
– humanitarnim akcijama.

Slika

Slika

Više informacija o konkursu na sajtu Asocijacije za razvoj Bačka TopolaKOMENTARI

  1. emanuel kaže:

    super je sto rade ovakve akcije, i sto na vreme obaveste ljude ..

OSTAVITE KOMENTAR

+ 5 = 7

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: