DSVM bez liste za Nacionalni savet

Kako prenosi "Glas javnosti", Demokratski saveza vojvođanskih Mađara (DSVM), koji predvodi Andraš Agošton, nije predao listu za izbore za Nacionalni savet, čime je izrazio nezadovoljstvo zbog načina sastavljanja biračkog spiska i "moguće srpske dominacije u Mađarskom nacionalnom savetu".

U saopštenju te stranke, apeluje se na jedinstvo Mađara, "jer posvađani Mađari omogućavaju da kandidati iza kojih stoji Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine osvoje apsolutnu većinu".

Rukovodstvo DSVM u saopštenju navodi da će na izborima veliki deo mandata osvojiti kandidati koji podržavaju Demokratsku stranku preko civilne organizacije "Humentis".

"Srpsku nadmoćnost u postupku i procesu kandidovanja za članstvo Mađarskog nacionalnog saveta pokazao je i pokrajinski sekretar za zdravlje i pokrajinski funkcioner DS dr Atila Čengeli, nosilac liste "Mađarska zajednica za Evropu"", stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik stranke DSVM Andrarš Agošton

Izvor: Glas javnosti

Povezane vesti:
Saopštenje Pokreta mađarske nade
Kritikuju i Bunjevci
SVM: DS se meša u izbor nacionalnih savetaKOMENTARI

  1. coyote kaže:

    Od kada Liga socijaldemokrata Vojvodine ima veze sa srpskom dominacijom u bilo cemu, ili ima veze sa bilo cime sto sadrzi rec srpski? Da je u pitanju DSS ili SRS pa da poverujemo u pricu, ovako se te srpske stranke ne mesaju u pitanje madjarskog naroda, dok gradjanske, koliko vidim, nisu po strani. Mora da su glasaci u pitanju.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 18 = 24

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: