DSVM uz Vladu Mađarske

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM/VMDP) pozdravlja odluku mađarskog parlamenta o raspisivanju referenduma o obaveznim kvotama i”podržava Vladu Mađarske u borbi protiv diktata o naseljavanju”.

U saopštenju koje prenosi “Vajdašag ma” i koje je potpisao predsednik partije, Bela Čorba (Csorba Béla) se između ostalog naglašava da bi uspeh referenduma bio “istorijski čin” i presedan i za druge nacije u regionu, a da bi i “vojvođanske Mađare zaštitio od sve novijih talasa migrantskih seoba”.

“DSVM će uprkos svojim skromnim mogućnostima učiniti sve da bi što više Vojvođana s mađarskim državljanstvom učestvovalo” na referendumu i da “odbace pokušaj pritiska vođa EU koji se odnosi na obavezne kvote” – stoji u saopštenju, u kojem se mađarske političke partije i pokreti koji postoje u Vojvodini pozivaju da se izjasne i da doprinesu uspehu pomenutog referenduma.

 

Vajdasagi MAKOMENTARI

  1. srbenda iz b.topole kaže:

    .Gospodin’/drug ……..csorba je izjavio…………………(povodom referenduma)….a da bi ..”‘vojvodjanske madjare zastitio od sve novijih talasa migranatskih seoba””…………….???????????????

OSTAVITE KOMENTAR