Dudova šuma dobija nove teniske terene

Prošlogodišnji plan uređenja parka Dudova šuma predvideo je radove od kojih je većina već realizovana. Implementacija jezera, izgradnja košarkaškog terena, postavljanje česmi i tartan staze, uređenje dečijeg igrališta i postavljanje sprava za vežbanje dodatno su poboljšali uslove za boravak i rekreaciju zbog čega je park Dudova šuma zadržao epitet sportskog centra grada. Rekreativci u njemu borave od ranih jutarnjih do kasnih večernjih časova.

 

Iako, u velikoj meri uređen park još uvek nije u potpunosti završen. Veliki broj staza u parku je oštećeno kao i sam plato ispred Hale sportova. Određeni delovi parka su zapušteni i zakorovljeni, a izostala je i implementacija Hale sportova i Građevinskog fakulteta koji su ogradama izdvojeni iz celog kompleksa.

 

Novina u ovom parku je izgradnja dodatnih teniskih terena. Iako je tenis veoma popularan sport, ovome se protive mnogi koji smatraju da je teniski klub već u velikoj meri narušio strukturu samog parka. Pored terena, sprovede se i instalacije za reflekorsko osvetljenje.

Ohrabrujuća je činjenica da se velika većina mladica zasađenih prošle godine primila. Posađene na mestima izvađenih stabala mladice se redovno zalivaju. Primetan je takođe pozitivan trend u gradu, koji ukazuje da sveže zasađena i lako lomljiva stabla, što u Dudovoj šumi što na Prozivci, niko ne lomi.

 

Jezero je i nakon godinu dana postojanja očuvano kao da je juče pušteno u rad.KOMENTARI

 1. panonis kaže:

  Staza za trcanje nije osvetljena na jednom delu sto je veliki minus!!!

  Drugi minus, jos veci je sto sire teniske terene u parku sto je van svake pameti ali njima se to moze jel’!!! Zasto ih nisu sirili prema gradjevinskom fakultetu?!?

 2. dad kaže:

  Da li ce se obnavljati i teniski zid za rekreativce?
  On je u ocajnom stanju.
  Dudova suma sada izgleda ekstra.

 3. boki kaže:

  Neka mi neko objasni kakve su potrebe za ovim terenom, s obzirom da se na onim, betonskim igra fudbal…  umesto tenisa…
  Ove terene su trebali smestiti između građevinskog terena i kostura bazena… 

 4. Imo bi' ja što god kasti, al necu kaže:

  Dudova suma je sada ogledalo savremenog  “ukusa” koje preovladjuje u Subotici. Na srecu taj ukus je vremenski vrlo ogranicen. Pa, sta reci nego ima nade u buducnosti  za estetski ugodnija i dugotrajnija resenja. Prelepo je sto ovi grade teren, no mi nije jasno zar se materijal nije mogao dovuci manjim kamionima, pa da se steta po okolinu minimalizovala. Ovako pretpostavljam stetu(ispucale staze) ce opet morati iz sredstava grada popravljati, a ne onaj koji je stetu prouzrocio.

 5. djordje kaže:

  Dakle i kad se radi ne valja ……uf kakav smo mi narod !

 6. gomby kaže:

  Mi smo taki narod da valja sto rade ALI NEVALJA PRISTUP poslovima , zasto se nebi moglo postedeti delovi staze naprimer , jer ne mislimo sa glavom nego svako gleda svoj interesbas ga briga sto je nesto prije pravljeno , pa ek naprave jos jednom TO SMO MI OVDE U NASOJ LEPOJ DRZAVICI  SRBIJI  ALI MOGLO BI TO I DA IZGLEDA PUNO BOLJE ALI BI ONDA TREBALO CUVATI ONO STO JE NEKO URADIO PRE MENE A TO VEC NIJE NIKOME U INTERESU …

 7. Imo bi' ja što god kasti, al necu kaže:

  Nije u interesu izvodjacu radova mesto 3-4 ture sa malim kamionima on je poslao jedan veliki kamion i dakle ustedeo je cenu 2 ili 3 prevoza. E sada sto je usput unistio sa velikim kamionima stazu, ko ga sisa platice popravku poreski obveznici. Njemu je lova ostala u dzepu. Ja bih iskreno voleo da nisam u pravu ali sve upucuje na to da ce se upravo tako zbiti, popravka nece ici iz dzepa onoga koji je svojim nemarom i nebrigom unistio stazu.

 8. sokrates kaže:

  Realno ova 2 terena nisu potrebna a zasto se grade nemam pojma. Ima ukupno 8 terena (sljaka) i 1 trenazna dvorana (sljaka). Pored ima Ku-tens, 3 terena (vestacka trava) koja se zimi prekriva balonom. 

  Dakle, koja je svrha? Pozdravljam ako ce moci besplatno da se koristi ali tesko da je to ostvarivo, ipak nije to basket pa kao ima sledeca 🙂 

  Tartan staza za trcanje je odlicna ali preuska. Ajde neka mi neko kaze sto se tu stedelo? Znaci eto vam bombona pa se radujte!.. 

  Srce me boli kada vidim onaj kostur od bazena gde je baceno 10tak miliona eura, a koliko je uzeto “onako” treba pitati neke.. al’ necemo o njima, oni su sada elita. 

   

OSTAVITE KOMENTAR