Dugi redovi na granici

Zbog letnje turističke sezone, koja je u punom jeku, pojačan je intenzitet saobraćaja na putevima, a najveće gužve zabeležene su na graničnom prelazu Horgoš, gde se na ulazak u Srbiju iz Mađarske čeka između tri i tri i po sata.

 

Kako je Tanjugu rečeno u Auto-moto savezu Srbije (AMSS) i graničnoj policiji, frekvencija saobraćaja na graničnom prelazu Batrovci je smanjena, pa se trenutno na ulazak u našu zemlju iz Hrvatske čeka između 10 i 15 minuta.

Prema informaciji Granične policije, kod Gostuna i Preševa se na izlaz iz Srbije ka Crnoj Gori, odnosno Makedoniji čeka do 45 minuta.

 

Savetuje se svim vozačima da ukoliko planiraju putovanje prekontrolišu i pripreme svoje vozilo na vreme, kao i da pribave sva obavezna međunarodna dokumenta koja su im potrebna za nesmetani boravak u inostranstvu.

Iz AMSS -a podsećaju da je međunarodno ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom obavezan dokument u inostranstvu, osim za Crnu Goru.

 

Zeleni karton, koji je zamena za polisu osiguranja u inostranstvu, obavezan je dokument za Makedoniju, BiH, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR