Dulić: Subotica veliko gradilište

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić danas je u Novom Sadu sa predsednikom Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem potpisao prvi od 110 kapitalnih projekata koji će se realizovati na teritoriji Vojvodine kroz program podsticaja građevinske industrije.

Slika
Dečje pozorište


Kao što smo najavili, na teritoriji grada Subotice ovim programom će biti obuhvaćena dva projekta.Kompleks zatvorenih bazena u vrednosti od 590 miliona dinara i Dečje pozorište u vrednosti od 14,8 miliona dinara.

 

Pored ovih projekata koji se finansiraju uz pomoć banke, države i grada, danas je u Novom Sadu istaknuto da će Fond za kapitalna ulaganja iduće godine nastaviti finansiranje projekata koji su započeti ove ili prethodnih godina. U najavi su radovi na rekonstrukciji Pravoslavne crkve, Župnog ureda Sv.Roka u Keru, i izgradnja fiskulturne sale u Đurđinu.

Slika

Na osnovu posebnog zakona, obezbeđeno je oko 180 miliona evra za pomoć građevinskoj industriji, kako bi bili završeni započeti i pokrenuti novi radovi širom zemlje, rekao je Dulić.

 

Pored toga, ministar je istako da će Y krak tek iduće godine biti završen i da će Subotica postati veliko gradilište.KOMENTARI

 1. Malo onamo malo ovamo. kaže:

  Cekaj malo Olivere, zar ti nisi ministar zastite zivotne sredine a jos usput i ortoped. Koje su tvoje nadleznosti u ovoj drzavi? Ministar za sve i svasta.

 2. Gost kaže:

  Zasto u Subotici nema jeftinih stanova a u drugim gradovima ima? Ko sad smeta, SVM? Možda nema zemlje?

 3. deki85 kaže:

  ma kakav Dulic bre, pa njemu je u interesu da nema tih jeftinih stanova, jer je i sam gradjevinski tajkun. Mada ocekivah da ce lepo da pliva u ovim vodama, zamazuje oci i tako, medjutim ne ide mu uopste.

 4. Grocki kaže:

  Mister U sve se razumem i mister Volim table sa svojim imenom nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa bazenima i Decijem pozoristem. Ali sto volu da se slikaju pa to ti je.

 5. nsabi01 kaže:

  Naravno da će Subotica biti jedno veliko gradilište tako da će DG gradnja biti glavni izvođač s tim da će poslove izdavati podizvođačima i tako ubirati kajmak…kao što je bio slučaj sa Metrom.

 6. Gost kaže:

  Da nema Dulica zaobilaznica se ne bi gradila. Samo toliko.

 7. deki85 kaže:
  Gost napisao:Da nema Dulica zaobilaznica se ne bi gradila. Samo toliko.

  ma ajde sta mi rece. Pusti te price, neka je izgrade pa neka se onda to pominje kao plus, ali pre toga da objasne kako je javni dug Srbije u minulih godinu dana porastao za 1,77 milijardi evra i sto je bitnije kako ce da vrate isti. Dakle bas me intersuje hoce li pozoriste bazen, industrijska zona, koridor 10 biti zavrseni tokom ovog mandata i koliko ce da nam zaduze zemlju i kolika ce inflacija da bude.

 8. kolega kaže:

  Ne znam sa sta je sve gradila DG gradnja ali znam da je vrlo ozbiljna kompanija sa dugom tradicijom u Subotici.Izgraditi onoliki objekat Metro za 4 meseca je za svaku pohvalu…

  kolega

 9. Bato kaže:
  kolega napisao:Ne znam sa sta je sve gradila DG gradnja ali znam da je vrlo ozbiljna kompanija sa dugom tradicijom u Subotici.Izgraditi onoliki objekat Metro za 4 meseca je za svaku pohvalu…

  kolega

  Nije mozda Gemax izgradio Metro?

 10. Prangas kaže:
  kolega napisao:Ne znam sa sta je sve gradila DG gradnja ali znam da je vrlo ozbiljna kompanija sa dugom tradicijom u Subotici.Izgraditi onoliki objekat Metro za 4 meseca je za svaku pohvalu…

  kolega

  I TATA BI SINE !!!

 11. djomla kaže:
  Bato napisao:
  Nije mozda Gemax izgradio Metro?

  Metro je ozbiljna kompanija i njegove objekte nikada ne gradi jedna firma.

 12. kosarka kaže:

  DA …SUBOTICA JE VECNO GRADILISTE I OSTACE TAKO…JER U OVOM GRADU NEPOSTOJI REVIZIJA RAZNIH VELIKIH PROJEKATA KOJI SU SMISLJENI DA SE UZME PROVIZIJA U STARTU A DA PROJEKTI STOJE…NEKO RECE :ZIVOT NESME CEKATI…U SUBOTICI OD FAMOZNIH BAZENA KOJI SE GRADE OD 1995 GOD,PA PRECISTACA NA JEZERU,PA POZORISTA, I TD…SVE TO GOVORI DA SE SAMO GLEDA KORISTOLJUBLJE KO JE NA VLASTI I DA SUBOTICA IDE U AMBIS

 13. radoje domanovic kaže:
  Malo onamo malo ovamo. napisao:Cekaj malo Olivere, zar ti nisi ministar zastite zivotne sredine a jos usput i ortoped. Koje su tvoje nadleznosti u ovoj drzavi? Ministar za sve i svasta.

  Pa ortopedija i gradjevina ima veze!!! imas otvorenu sahtu u gradu slomis nogu pa ti vidi… treba spreciti lom noge… ajmo u gradjevince i zatvoriti sahte.. a usput i dobro zaraditi…. zaboravio si da je nas ministar i u vaterpolo klubu crvena zveda vet….

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: