DunavCoop u Plitvičkoj ulici

Kada je počela da se gradi, Srbija je doživljavala svojevrsni preporod. Mnogo više novca u opticaju, pokrenulo je građevinsku operativu koja je tih godina gradila najveći broj stanova sa najskupljim kvadratom. Posle te 2008. godine, sve je krenulo niz brdo. Broj novoizgrađenih kvadrata je padao a sa njima i cene. Mnoge firme su od tada prestale da grade ostavivši za sobom nedovršene objekte ili prazne placeve.

 

Objekat u Plitvičkoj je počeo da se gradi 1.4.2008. godine u režiji firme “Siriški Dragan d.o.o.” iz Novog Sada.

Kada je nastajao, objekat je bio čudan mnogima jer svojim položajem nije pratio regulacionu liniju Plitvičke ulice. Razlog je Severni bulevar čija trasa seče Plitvičku ulicu baš u tom delu.

 

Crvenom je zaokružena pozicija objekta u planu

Današnji izgled

 

Nedavno je građevinska firma “DunavCoop” otkupila postojeći objekat i krenula u izgradnju, sa ciljem da bude useljiv do kraja godine. Nezaštićena i propala krovna konstrukcija objekta je skinuta i biće napravljena nova, dok će pojedini stanovi pretrpeti i male korekcije.

 

Na vrhu objekta se nalazi polukružna terasa od 70 kvm sa koje se dobro vidi Radijalac ali i buduća trasa bulevara.

 

Objekat “Merit-sistema” u Bore Stankovića se takođe nalazi na trasi Severnog bulevara

 KOMENTARI

 1. su kaže:

  extra !

 2. Anonimni kaže:

  ako se da primetiti ove godine se mnogo vise gradi neko prethodne. u cemu je fora?

 3. Aleksa kaže:

  Tako treba graditi. Sada će ovu zgradu kao i zgradu na mestu bivše Homok škole priključiti na staru kanalizaciju izgrađenu u Plitvičkoj ulici za vreme cara Franje Josipa, pa ćemo se onda čuditi poplavama nakon svake malo jače kiše. A da ne govorimo o tome da će na prostoru gde je nekada živelo dvadesetdak stanovnika sada živeti najmanje petstotina, a o automobilima da i ne govorimo. Bacite samo pogled na priložene slike, soliteri i višespratnice štrče bez ikakvog reda među prizemnicama, divota jedna.

   

   

 4. istina kaže:

  Za vreme cara Franje Josipa Subotica nije imala kanalizaciju i isto je imala problema sa podzemnim vodama.

 5. Rada kaže:

  Extra, najbolji su !!!

OSTAVITE KOMENTAR