Dunđerski novi sportski direktor Spartaka

Novi sportski direktor Spartaka je Ljubiša Dunđerski, saopštio je ovaj fudbalski klub iz Subotice.

dundjerski

Dunđerski je prethodne dve godine proveo na mestu sportskog direktora Vojvodine, a za njegovo vreme ostvareni su istorijski rezultati i odrađeni odlični tranferi igrača, kako u Vojvodinu tako i iz Vojvodine, što je i bila najveća preporuka za njegov angažman u redove Spartaka.

Direktor Spartaka Dragan Đorđević rekao je da se klub pojačao dolaskom novog sportskog direktora.

– Angažovanjem Ljubiše Dunđerskog smo značajno pojačali stručni sektor kluba. Mišljenja sam do smo to uradili na vreme jer nam prestoji prelazni rok, a Ljubiša je u prethodnom periodu kao sportski direktor Vojvodine uradio značaj posao po tom pitanju. Cilj nam je da pojačamo ekipu i da na proleće sačuvamo plasman među osam najboljih ekipa naše lige, a ako se ukaže prilika i da izborimo mesto koje vodi u Evropu – rekao je Đorđević.

Dunđerski je kao igrač imao zapaženu karijeru, prošao je sve selekcije Vojvodine, a nakon toga se preselio u Italiju, gde je igrao za Atalantu, a nakon toga u Komou i Trevizu.

Po povratku u Srbiju završio je igračku karijeru i posvetio se menadžerskom poslu i upravljanjem sportskog sektora.

(Beta)

 KOMENTARI

  1. Afet kaže:

    Zar nije dundjerski pivo?

  2. adkersu kaže:

    Pravo vojvođansko prezime!

  3. Dundjer za etimologiju kaže:

    Prezime je pravo Balkansko. Ima ga svuda po celom Balkanu. Sama rec dolazi iz turskog jezika, u originalu glasi – Dülger a znaci doslovno tesar. Posto nema gradjevine bez tesara vremenom se odomacio naziv za sve one ljude koji rade na gradjevini – Dülger. Kada se tome doda nakaradni izgovor stranih reci onda ispadne dundjer. U Nekim krajevima se pod izrazom dundjer podrazumevaju iskljucivo radnici specijalizovani za gradnju kuca od naboja pa je odatle izasao i pezorativni naziv dunjdjer, za zanatliju cija je vestina skromna i ogranicena.

OSTAVITE KOMENTAR