Dupla kruna za fudbalerke

Pehar Fudbalerke Spartaka su i ove godine briljirale u domaćem prvenstvu, pa su sezonu završile sa duplom krunom – osvajanjem domaćeg prvenstva i nacionalnog Kupa. 


U finalnoj utakmici koja je odigrana na stadionu FK Inđije, sastali su se ŽFK Mašinac (Niš) i ŽFK Spartak (Subotica). Ovom susretu je prethodio Festival ženskog fudbala koji je FSS organizovao u centru Inđije na mini pič terenu. Promoterke na Festivalu su bile devojčice uzrasta od 6 do 15 godina, koje su došle iz brojnih klubova ženskog fudbala iz cele Srbije, a iz Spartakove škole fudbala bilo je prisutno dvadesetak devojčica.

 

Podmladak

Devojčice iz Spartakove škole fudbala u dresu reprezentacije

 

Što se tiče finalne utakmice rezultat je najbolji odraz odnosa snaga. Fudbalerke Mašinca su tokom prvog poluvremena nekako uspevale da odole brojnim napadima "plavih golubica", ali u drugom poluvremenu kao da za to više nisu imale motiva, niti snage. U redovima Spartaka se svojom brzinom i spretnošću posebno istakla petnaestogodišnja Allegra Poljak koja se čak tri puta zatresla mrežu rivalki. Posebno raduje činjenica da je ubedljivu dominaciju od 8:0 overilo čak 6 Spartakovih fudbalerki sa različitih igračkih pozicija.

 

Za ŽFK „Spartak“ su nastupile: Gardijan, Ilić, Krstić, Savanović, Slović, Malešević (Adamov), Poljak, Filipović, Nikolić, Damjanović, Marenić (Knežević).


ŽFK Mašinac – ŽFK Spartak 0:8 (0:2)
Golove su postigle: Milena Nikolić (36'), Tijana Krstić (38'), Jelena Marenić (50'), Allegra Poljak (54, 80 i 90'), Violeta Slović (76') i Marija Ilić u 89. minutu igre.

 

B tim ŽFK Spartak

Vatrene navijačice – članice Spartakovog "B" tima u publici

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR