Dušan Svilar – nekad i danas

Pevač Dušan Svilar pobedio je trećoj sezoni muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Tada je bio stidljiv tinejdžer, a danas je dasa i po.

Dušan je nakon pobede izdao dva albuma za “Grand” produkciju, a onda je napustio ovu izdavačku kuću, povukao se iz medija, ali ne u potpunosti, i posvetio se drugoj vrsti muzike, kao i drugim talentima.

Svilar danas nastupa na međunarodnim muzičkim takmičenjima, raznim koncertima pop i umetničke muzike, igra u mjuziklima i pozajmljuje glas likovima u animiranim filmovima.

Od marta ove godine Dušan igra naslovnu ulogu u mjuziklu u “Fantom iz opere” u “Pozorišti na Terazijama”.

– Ovo je moj drugi mjuzikl. Pre tri godine sam igrao u mjuziklu ‘Tajna crne ruke’, a sada mi se posrećilo da dobijem ulogu o kojoj sam maštao. Pre dve godine sam bio na audiciji za Raula iako sam dušom želeo da igram Fantoma – ispričao je Dušan Svilar za domaće medije ove godine.

Svilar je 2016. godine igrao i u mjuziklu “Tajna Crne ruke” u kojoj je Dragu Mašin igrala pop zvezda Nataša Bekvalac.

Pored angažmana u pozorištu Svilar je ove godine imao još jednu značajnu ulogu. On je pozajmio glas jednom liku u animiranom filmu “Hotel Transilvanija 3”.

Pored glume Dušan Svilar često kao solista nastupa sa orkestrom Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Novosadskim Big Bendom, Subotičkom filharmonijom, Zrenjaninskom filharmonijom i drugim orkestrima u regionu.

Osim što je pevačku karijeru nastavio da gradi u drugom smeru i posvetio se glumi, Svilar danas izgleda dosta drugačije, nego na početku karijere. Prolepšao se i promenio je stil oblačenja.

pulsonline.rsKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Na ovoj slici lici na krimosa al valjda to sad traze zene

 2. Robert S. kaže:

  A tek je instagram nalog vrh. Dusan Svilar official, kao da je Trump ili Vucic… jadna nasa kultura kada je ovo vest!

 3. Mister No kaže:

  Napredovao je,u svakom slučaju. Pevao je sa pokojnim Kemalom Montenom,na početku karijere. Takva čast ne ukazuje se svakom pevaču.

 4. Samo pitam kaže:

  Dobar je Svilar. Oduvek je znao da nije za Grand, ali eto kako se drugacije probiti u Srbiji. Ipak je on klasa vise i moram vam reci da sam kao sugradjanin ponosam na njega.

 5. Subotica kaže:

  Naš Dušan ima slavujski glas. Njegovo vreme tek dolazi.

 6. Senka kaže:

  Sve najbolje o Dušanu mom zemljaku

 7. Milan kaže:

  Dule odlican si

 8. Milan kaže:

  Izuzetan talenat, svaka ti cast.

OSTAVITE KOMENTAR