Dušana (19) iz Subotice grupa mladića pretukla i ostavila u lokvi krvi

Dušan Kočovski (19) napadnut je u Subotici, prilikom povratka kući sa druženja u jednom subotičkom klubu, a četiri nasilnika su teško povredila mladića i polomili mu vilicu sa obe strane, i naneli mu povrede po telu, za Kurir je potvrdila njegova majka Zorica Kočovski.

Ona kaže da Dušan nije poznavao te momke, a da se javila redakciji Kurira da to ispriča, kako bi se stalno na kraj nasilju među mladima u Subotici, gde iz čista mira stradaju i bivaju teško povrešeni nasred ulice i noću i danju.

– Nasilje se dogodilo 30. novembra, noću oko dva sata, kada je moj sin u povratku kući krenuo da kupi u fast fudu nešto za jelo, kada su ga četiri mladića presrela i istukla nanevši mu teške povrede na licu i telu. Napali su ga vršnjaci, tu su negde svi 1999. ili 2000 godište kao i on, koliko je uspeo da proceni – kaže majka Zorica.

Ona dodaje da je njen sin bio sam na ulici.

– Njegovo društvo iz kluba nije želelo da pođe sa njim, rekli su mu da nisu gladni. Posle verbalnog koškanja došlo je do teškog fizičkog napada na našeg sina, slomljena mu je vilica na dva mesta. Posle nasilja, mladići su pobegli, a naišla su neka deca i obavestili su Hitnu pomoć. Izašao je i dežurni inspektor na mesto događaja, a vilica je Dušanu bila slomljena i sa leve i desne strane. Deca su pozvala Hitnu kada su videla da mu se ne zaustavlja krv iz usta – kaže Zorica.

Ona kaže da je dijagnoza sa svim povredama kasnije evidentirana i u Kliničkom centru u Novom Sadu, gde su Dušana uputili nakon pregleda u subotičkoj Bolnici.

– Sa Hitne pomoći u Subotici, uspeo je da mi pošalje poruku telefonom, majko, ja sam u hitnom prijemu, slomili su mi vilicu. Otišla sam tamo, već su ga lekari pregledali, snimili su povrede, prvo se video samo jedan prelom, a sutradan je taj snimak nekako zagubljen. Ujutro sam se javila dežurnom lekaru na ORL u subotičkoj bolnici, za uputu za Klinički centar, gde je moj sin upućen, i gde su mu konstatovani prelomi vilice i na levoj i desnoj strani. Tamo je i zadržan, saniran je prelom, specijalisti su mu postavili fiksator, koji treba da nosi četiri nedelje, da bi videli hoće li tako moći da mu vrate polomljene delove na prvobitno stanje. Do 8. januara mora da nosi fiksator, a ukoliko ne bude očekivanog rezultata moraće da urade tu tešku operaciju na vilici – kaže neutešna majka.

Ona u suzama priča da njen sin trpi sada nesnosne bolove.

– Fiksirane su mu i donja i gornja vilica, sa desne strane može slamčica da se postavi, da bi ga tako nečim tečnim nahranili. Sada su to samo mleko i lekovi. Ne može da pomeri ni usne niti jedan deo lica – kaže Zorica.

Ona navodi da su joj u Kliničkom centru rekli da je taj najjači udarac Dušan primio sa desne strane.

– Rekli su mi da je toliko jak udarac bio s desne strane, a da se od siline povreda prenela i na levu stranu stranu. To bi trebalo da znači da je jedna osoba tako snažno udarila mog sina, da je on pao na zemlju, a na telu je imao i modrice i udarce, ogrebotine, ugrize. Sve je to u izveštaju lekara – kaže Zorica.

Ona dodaje da sve se dogodilo kod ulice Pap Pala, u širem centru Subotice, blizu nadvožnjaka, a da je subotička policija bila na Hitnom prijemu.

– Šta da vam kažem, ovo je teška muka za svaku majku. Imam i starijeg sina, prvi put ovako nešto doživljavamo, ali je preteško gledati tako teške povrede na detetu. Nadam se da neće ostati ipak posledica posle lečenja. Ne znamo koliko je policija odmakla u istrazi, ali želimo da kažemo svima šta se događa našoj deci, a namera mi je da ovim našim nesrećnim događajem apelujemo na nadležne, da se spreče ovakvi sve češći napadu na decu u našem gradu – kaže Zorica za Kurir.

Napadač poznat policiji odranije

– Napadu mladića prethodila je prepiska sa jednim momkom, još u klubu, koji je poznat policiji odranije, koji je tražio od Dušana informacije o njegovom drugu. Dušan nije želeo da o tome govori, već je rekao da se obrate ocu njegovog druga, a snimke prepiske smo predali policiji – kaže majka Zorica.

Ona navodi da slučaj nije odmah pokrenut, jer njen sin mora da potpiše zvaničnu izjavu za pokretanje slučaja.

– Nije prepoznao nasilnike, bio je mrak, ali video je da su njegovih godina, ili dve, tri godine stariji – kaže Dušanova majka.

 

 

(Kurir.rs/Novosti)KOMENTARI

 1. Adrijana kaže:

  Bože kakav je ovo užas ušao u ljude pa se ubijamo svakog dana !!!

 2. Miso kaže:

  Tek nakon što su osudili onog na 6 meseci zatvora zbog tuče kod Lifke..

 3. Zeleni kaže:

  Vaspitanje roditelja nedostaje.

 4. Stevo Bogojević kaže:

  Dobro je to,to je zapani sistem demokratije i domaci sistem obrazovanja preko rijaliti programa raznih vrsta….Samo napred omladino….

 5. Punisher kaže:

  Horde ubice slobodno setaju gradom i policija ne moze nista ili nece, tuzioc isto tako kao i sudija. Tata mama prodaje drogu ili svoje telo pa ima se da podmite bilo koga da njihov dragi sin ne bi isao na robiju i da vec sledece nedelje moze dalje da terorise vrsnjake. U kratko to je cela prica.
  Od te grupe mozda jedan bude jako blago kaznjen dok ostalima nista. I to tako ide u krug vec 30 godina do daljneg……

 6. Megatron kaže:

  Danas je na Korzou bila lokva krvi. Da li je to vezano za ovo ili nesto drugo ?

 7. janos kaže:

  Ima tu jos lokalnih kabadahija koji tuku ljude i javno pokazuju da im niko nista ne moze jer imaju zastitu lokalnih mocnika.

 8. zbunjen munjen kaže:

  I opet naravno GRUPA mladica tuce JEDNU osobu. Junacine iskompleksirane.

 9. Monka kaže:

  Vuce se godinama po sudovima i na kraju novcane nagrade ili nedostaci dokaza

 10. Mare kaže:

  Zasto se obajvljuje ime zrtve a nikad imena pocinilaca? I onda se cudimo sto te zrtve cute i nista ne govore jer se boje pretnji, odmazdi i slicno a krivci ostaju nekaznjeni. Dajte vise ta imena klinaca, opasnih kad su u gomili a kao pojednici obicne kukavice. Dajte da im masa sudi kad je sistem truo i nesposoban da pravdu dovede do kraja.

 11. Meritor... kaže:

  Hoće li te batinaše osuditi na ukupno 150 godina zatvora poput onih mađara koji su pre nekoliko godina se potuki se problematičnim srbinom u Temerinu …?

 12. zozon kaže:

  @meritor
  Dobro se informiši pre nego što nešto prokomentarišeš. Nisu se oni ni sa kim potukli već su se nad njim iživljavali krajnje sadistički pošto su ga prvo dobro pretukli. I šta ti znači to “problematično Srbin”? Koliko moraš biti “problematičan” pa da ti rade to što su oni njemu radili, a radili su mu svašta i on je ako se ne varam preminuo od posledica. Sram te bilo.

 13. zozon kaže:

  @meritor
  Moram da dopunim komentar radi istine. Ovo da je preminuo nisam siguran. Međutim, sigurno je da je imao ozbiljne povrede anusa i bešike jer su mu gurali štap, zatim su mokrili po njemu i mnogo toga još, a što je sve trajalo nekoliko sati i njih petorica su dobili ukupno 61 godinu robije a ne 150.

 14. zozon kaže:

  @meritor
  Provereno preminuo je 2009.

 15. Meritor... kaže:

  @ zozon :Sve ovakve i slične nasilnike koji su divljački-kukavički osakatili Dušana u Subotici treba primerno kazniti. Čoveku su bre razbili glavu ,polomili obe vilice-o trajnim posledicama-unutrašnjim povredama u mozgu i da ne govorimo ,jer će ih evidentno biti. Ovo što se dogodilo je fakat.
  Kako ti veliš oni mađari( iako nisi siguran ) jedino su bili krivi za taj incident u Temerinu,Okey…dobili su ukupno 61 godinu zatvora.
  Po tvom sudu onda za ovo divljaštvo koliko godina trebaju da dobiju…valjda ne samo ‘maslinovu grančicu’…?

 16. zozon kaže:

  @meritor
  Uopšte nisi shvatio šta sam želeo da kažem ili možda jesi, pa se sad ispravljaš. Mađare i Srbe nisam ja spomenuo (nego ti), namerno, da me neko ne bi pogrešno protumačio, jer zlotvora je zlotvor bez obzira na nacionalnost. Rekao sam da nisam siguran dali je žrtva preminula, ali sam proverio, umro je od posledica 2009.Drugo ti si uporedio ova dva slučaja, a ja sam hteo da ti kažem da si upoređivao dve neuporedive stvari. Brutalnosti i neljudskost koju su pokazali oni zločinci u Temerinu davno je zabeležena pa samim tim ni upoređivanje kazni koje su zaslužili oni u Temerinu i ovi koji su povredili Dušana nije nmoguće. O tome da ih treba kazniti prierno nema dileme, zato ne izvrći.

 17. 21.Vek kaže:

  Dok su policajci bili u pečenjari i vikali Mika Mika kamara kamara dje dje..uuu dobra mala…ja ja ja i trljali svoje stomake

 18. sofi kaže:

  @21. Vek
  Posebno volim ove što znaju gde su bili i šta su radili policajci. Pčelice male.

 19. --------------------------- kaže:

  Gde? gde? Gde? je policija????policijaaaaaaaaaa???? nema ih, poštene su rasterali ostalo je par dobrih policajaca i mmasaa nepotrebnih.

 20. Meritor... kaže:

  @ zozon : Citat : ,Brutalnosti i neljudskost koju su pokazali oni zločinci u Temerinu davno je zabeležena pa samim tim ni upoređivanje kazni koje su zaslužili oni u Temerinu i ovi koji su povredili Dušana nije moguće’ citat završen
  O čemu ti bre…? Dušana su po tebi samo ‘povredili’.Jednom mladom čoveku su razbili glavu ,izbili zube ,polomili vilicu-ne može jesti već ga hrane preko ‘slamčica’ -nikad u životu više neće biti isti ,ko zna kakve unutarnja oštećenja ima…? A ti si se drzno sve ono što se dogodilo Dušanu nazvati ‘ povredom’. Ovo je pokušaj ubistva bre a ne povreda.

 21. Istina... kaže:

  Eto, na kraju agitpropa “nezavisni meritori” Zozona neosnovano proglasise krivcem. Nije vazno za sta i sto nema dokaza, vazno je da su dezurni krivci uvek krivi iako su nevini.

 22. zozon kaže:

  @Meritor
  O čemu ja, a o čemu ti. Oni u Temerinu su se iživljavali nekoliko sati, palili čoveku genitalije, gurali mu štap u anus, urinirali po njemu i ponižavali ga na druge načine. Na kraju su ga ostavili na ulici poput paščeta. To se je radilo samo u konc logorima. Naneli su mu takve povrede da je čovek morao do kraja života nositi kesu i na kraju je umro. Na svu sreću Dušan nije životno ugrožen. Povrede jesu teške ali ni blizu onih u Temerinu. Možda za tebe to nije ništa jer je bio u pitanju “problematični Srbin”, a kad me već vučeš za jezik možda i samo zato što je Srbin. Sa moronima poput tebe ne vredi polemisati jer kod tebe razum ne prevladava. Pogotovo ne vredi raspravljati o pravnim kvalifikacijama nedela ovih kriminalac što pretukoše Dušan, jer tek si tu na klizavo terenu.

 23. zozon kaže:

  @Meritor
  O da skoro zaboravih, ti sudskom presudom dokazani pokušaj ubistva nazivaš “incidentom” a meni spočitavao upotrebu termina “povrede”. Šta su drugo nego povrede, imaš li ti neki drugi izraz?

 24. Meritor... kaže:

  @ zozon : Mnogo si pisao ,a pisanje te je odao: Nije loše nije loše…Samo ću ti kratko, tvoj rezime je: Ono što smeju neki ne smeju drugi- to su pravne kvalifikacije…? Malo si se zapenio. Pročitaj bre ‘ledene dane u Novom Sadu’ -ali to ne smeš komentarisati jer politika je tako odredila. Tako da nemoj se razmahivati sa pravnim terminologijama na dva koloseka…ali bez brige sve će se ispitati…vremenom-istina se ne može sakriti.

 25. Istina... kaže:

  @Meritor

  Mislim da je besmisleno da govoriš o “pravu na dva koloseka” koje je oduvek na strani jačeg. Ne znam da li si primetio kako “slučajno” pretnje dolaze uvek sa jedne strane, te vekovno jače. U njih spadaju i “tvoje” “bez brige sve će se ispitati…vremenom-istina se ne može sakriti”.

  Još uvek me zgađuju slike iz detinjstva u “mom” “gradu”, koji za mene to više nije upravo zbog njih i njega samog, natopljene nacionalnom i verskom mržnjom prema nama “nižoj” rasi. Iskreno sam verovao da je “grad” oličenje onoga za šta sebe propagira – jednakosti, multikulturalnosti, tolerancije, suživota – a on me je danima, mesecioma, godinama, decenijama razuveravao u to. Kada mi je na kraju prekipelo, tačnije zgadilo mi se, Moj Grad (u kome sam rođen, živeo i stvarao na radost svih nacija i verosipovesti jer nikada nisam pravio razliku među nama) postao je nemoj negrad.

  Užasava me i straši što je po tom osnovu sve gori istovremeno i dalje se hvaleći istim – jednakošću, multikulturalnošću, tolerancijom, suživotom.

 26. zozon kaže:

  @Meritor
  Ko se je otkrio i šta je bio pravi cilj tvog prvog komentara sada je potpuno jasno i osnovcima. Nije tebi bio cilj da braniš Dušana ili osuđuješ njegove napadače. Tebi je cilj da braniš svoju istinu i ono što je neodbramjivo, a baš nikakve veze nema sa Dušanom i onim što je on doživeo. Kakve veze imaju “ledeni dani” sa ovim događajem? Ogolio si se do kraja.

 27. Meritor... kaže:

  @ zozon…Ccccc…

 28. ...True kaže:

  Istina…
  ,Moj Grad
  Pa kakav ti je to pravopis????? Molim te Istina… , bas si mi bio za primer, ali vidim i tvoj pravopis je sve vise losiji.
  Molim te obrati paznju kako pises.

 29. zozon kaže:

  @Meritor
  Šta je ostao si bez teksta.

 30. zozon kaže:

  @True
  Bože moj, ti nekoga kritikuje zbog pravopisa.
  Ne kaže se “sve više lošiji” nego sve lošiji. Hahahaha

OSTAVITE KOMENTAR