Dva dana piva

Jedna, u svojoj osnovi vrlo jednostavno zamišljena manifestacija, iznenadila je posetom i organizatore i goste.

Kada je planiran Festival zanatskog piva, za mesto događaja bilo je u kombinaciji nekoliko mesta: šetalište Radijalac, ulica Dimitrija Tucovića i mala  Agina ulica iza „Socijalnog“. Izbor je pao na prostor između muzeja i sinagoge zbog svojih proporcija, koje podsećaju na trg, i tako obezbeđuju dovoljno mesta i povoljan raspored za štandove, binu i publiku ispred nje.

Neko je rekao da mi već imamo trg na kome se održavaju razni vašari i festivali, gde ima sasvim dovoljno prostora. Možda je upravo bekstvo sa mesta na kojem se organizuju mnoge „ijade“ jedan od razloga uspeha. Subotičani su po prvi put „osvojili“ jedan deo grada koji je do sada bio rezervisan samo za saobraćaj i parking automobila.

Dobro osvetljen, okružen lepim građevinama, trg kod sinagoge dobio je na trenutak tu novu dimenziju. Možda ni publika nije imala prevelika očekivanja pa je zbog toga bila toliko raspoložena, da se nije razilazila ni posle završetka. To je ona publika koja je nekad imala rok festival, džez reviju „Jazzik“ i mnoga druga sastajališta koja su ugašena, da bi ustupila mesto čvarkijadama, slaninijadama i sl.KOMENTARI

 1. Natasa kaže:

  Prelepo je bilo.

 2. Branko M. kaže:

  Bravo. Čekam(o) sledeći događaj u organizaciji IT 2030

 3. Petar G. kaže:

  Odlična manifestacija, moja podrška organizatorima da nastave sa njom svake godine.
  No, hteo bih samo reći jedno, mislm da je ovogodišnja lokacija loša. Ipak se radi o veoma prometnoj i važnoj gradskoj saobraćajnici. Iako je lep ambijent, među najlepšim subotičkim gradevinama. Ali ipak je to prometna ulica koja je morala biti zatvorena za saobraćaj.
  Da li je neko pomislio da bi se festival možda mogao održati na Prozivci? Kod spomenika na primer. Radi se o najmnogoljudnijem subotičkom naselju. Zašto se ponekad neki festival ne bi održao i tamo. Inače, drago mi je što ovaj pivski festival nije održan gde i kojekakve kobasicijade i ostalo. Centralni gradski trg, kao i deo kod plave fontane su odavno poseljačeni kojekakvim zavičajnim -ijadama. Tako da je super što ovo dešavanje nije proteklo tamo. Ali mislim da bi imalo još više uspeha kada bi se organizovalo u parku između spomenika i Bajnatske na Prozivci.

 4. Mare kaže:

  Super je bilo.
  Sledeci put može da se organizuje kod Lifke izmedju dve autobuske stanice. Ili na Beogradskom putu ispred naselja Tokio. A može i na raskrsnici kod Patrije. Tu baš ima dosta prostora. A neće se valjda ljudi ljutiti sto su prometne ulice blokirane. Pa navikli su … a i koga briga za njihovo misljenje …

 5. Natasa kaže:

  @Petar G.
  Prozivka je deo grada i zasto bi trebali ici tamo.
  Bas je super tu gde je bilo i treba i sledece godine na istom mestu da bude.
  A kome nije dobro neka nedodje i neka ta dva dana neide tombputanjom i zavrsena prica.

OSTAVITE KOMENTAR

29 + = 38

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: