Stara je subotička poslovna politika. Kad vidiš da nekom ide, ti se parkiraj do njega pa radi isto. A ako ima posla za dvojicu – eto ti ga i trećeg. Treba biti iskren pa reći da to nismo mi izmislili. Ko je video sveta, taj zna da u nekim gradovima postoje čitave ulice u kojima su jedna do druge prodavnice iste vrste robe (gvožđare, instrumenti, hrana…) ili su se određene zanatlije nanizale i na taj način učinile taj deo grada posebnim. Kupcima odgovara, jer na malom prostoru mogu da vide veliku ponudu a vlasnici radnji takođe nalaze svoj interes. Na kraju krajeva i pijaca radi na istom principu.
Ova slika nije iz nekog grčkog letovališta već iz našeg grada. U ulici Vase Stajića već godinama radi Giros a od nedavno mu se prvi komšija pridružio u proizvodnji i ponudi ovog specijaliteta.
To se zove nezdrava konkurencija
Trebamo napraviti crvenu cetvrt kao u Amsterdamu, nek se ljudi jebu
To je dobro. Stari giros je poceo da gubi na kvalitetu, lokal je izgledao ofucano. Na ovaj nacin su i oni naterani da se pozabave sobom i svojom ponudom., i sada je vec bolje. A ni novi nije los. Tako da smo od jednog loseg dobili dva pristojna.
Mozda jednog dana neko napise knjigu o pretvaranju Subotice u orijentalnu kasabu. Ova slika ce mu sigurno posluziti kao ilustracija. Na slici nedostaje samo jedan osrednji copor pasa lutalica, kako bi vizuelni ugodjaj mogao biti potpun.
Daleko je to od dobrog girosa, veze nema sa vezom, ni sa girosom, ko je jeo giros u Turskoj ili Grčkoj, zna o čemu pričam.
Inače, šta znaju subotičani kako treba da izgleda dobar giros, isto kao što ni Mađari, Česi, Slovaci i mnogi drugi ne znaju kakav je dobar burek, sve dok ne dođu kod nas da ga probaju.
Oba su losa ali je to do vlasnika koji nece da obuce I plate dobre radnike.
Slusaj ovog aveta poznavacoa hrane on zna kakvi su girosi faca jeee i da u ceskoj ne znaju dobar burek
Subotica je takva-,kad neko proda,100 hamburgera,onda svi otvaraju hamburgerije…ako ide kasetofon internacional iz Beca,svi ga donose….kad krenu kafici,svi otvaraju….Jednostavno, nema novih ideja,samo kopije!!!
ko kaze da nema novih ideja. Evo stigli siptari sa kosova otvorili doner kebab. Postajemo prava turska kasaba, jebo nas onaj ko nas sastavi
Ceo kvart smrdi, prljav je pun djubreta i povraćanja, sve zajedno sa tri pekare jedna do druge, od kojih jedna radi od 0-24h, iza ćoše u Djure Djakovića!
jbg. a taman hteo otvorit doner kebab,hehe,he…
Ko god se buni ocigledno ne zna osnove ekonomije. Jedini nacin da ljudi odu kod ovog drugog jeste ako ponudi bolju cenu i bolji proizvod. Ako njih dvoje odluce da se udruze i dignu zajedno cenu, pojavice se neko treci. Izacite dragi sugradjani iz socijalistickih zabludi Titovog vremena
SUPER SU I JEDAN DRUGI ,SAMO NAPRED !
zalosno je sto te Girose drze ljudi koji veze blage nemaju sa tom vrstom hrane,niti su na bilo koji nacin povezani sa zemljama koje su izvorno postojbina girosa (turska i grčka).
Predlog: Da otvorimo đamiju (sic), pa da se vidi ko se hrani na košer mestima.
Pa vi niste normalni! Koja god vest da se objavi, na bilo kom subotičkom portalu-subotičanima ne valja! Nije bitno koja je tematika, to je momentalno pljuvanje! I tako već godinama. Pa neka se otvaraju prodavnice hrane, svakako će se zatvoriti za par meseci. A onda ćete opet da pljujete grad i državu kako ništa ne može da potraje duže od 6 meseci, a razlog je verovatno što nema Tita! Pa ustaše nema 40 godina, jebo vas on! I da, rođeni sam Subotičanin i volim ovaj grad baš ovakav.
jedina trenutni dobar fast food je Fabrika, toster bar u Boss ulici. Sve ostalo je sprdnja
htedoh reci burger bar….
Da Fabrika burger bar je trenutno najkvalitetniji street food u gradu i stvarno im je klopa dobra. Dosta su inovativni i drugaciji od ostalih. Posto je tema giros meni je stari bolji nego ovaj novi.
To gazda pravi sam sebi konkurenciju
Kum Billy Smoljo blago tebi i pameti tvojoj
Lepo je sto se otvaraju novi lokali, i bilo bi dobro i za nas gradjane da imamo sto vecu ponudu svega, ne samo girosa.
Sto se tice konkretno ova dva lokala, mislim da su OK, ali moze to i mnogo bolje.