Dve ustanove iz Subotice dobile status ustanove kulture od nacionalnog značaja

Na sednici 30. aprila Vlada Srbije je odlučila da 60 ustanova kulture dobije status ustanova kulture od nacionalnog značaja. Status ustanova kulture od nacionalnog značaja stekli su: Narodni muzej u Beogradu, Istorijski muzej Srbije, Muzej savremene umetnosti, Etnografski muzej, Muzej primenjene umetnosti, Prirodnjački muzej, Muzej nauke i tehnike, Muzej istorije Jugoslavije, Muzej pozorišne umetnosti Srbije ali i dve ustanove iz Subotice – Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica i Narodno pozorište Subotica.

 

Predloge za ovaj status davala je Komisija koju je oformila Vlada, ali je svoje mišljenje dao i Nacionalni savet za kulturu.

 

Spiskovi su bili različiti što je prethodnih meseci izazvalo dosta polemika u javnosti, naročito u vezi sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem koje je bilo na listi Saveta, ali ne i vladine Komisije.

 KOMENTARI

 1. gašpar kaže:

  valjda će sada i neka kinta da padne…

 2. snex kaže:

  koje narodno pozoriste?????????????

 3. knjiski_moljac kaže:

  Poput ptice dodo koja je istrebljena. Da je bilo od nacionalnog značaja, ne bi ga srušili. Kasno su se setili da ga zaštite. Džaba sve. Nova zgrada nam nikad neće vratiti šmek i dušu starog pozorišta.

   

OSTAVITE KOMENTAR