Dveri: Deportovati iz Srbije sve ilegalne migrante

Nakon sinoćne pucnjave u Horgošu, u opštini Kanjiža, kada su naoružani migranti patrolirali centrom sela, Srpski pokret Dveri zahteva od Vlade Republike Srbije da uvede vanredno stanje u Subotici i Kanjiži, kako bi ovi gradovi konačno bili očišćeni od ilegalnih migrantskih kampova. U tim kampovima se ne nalaze žene, deca i stari niti izbeglice iz ratom zahvaćenih područja, već vojno sposobni muškarci od 16 do 30 godina.

Bande naoružanih ljudi slobodno šetaju pograničnim delovima na severu Srbije već duže vreme, a ovo nije prvi put da se čuju pucnji i da dolazi do oružanih sukoba između samih migranata, ali i između migranata i policije. Za sve to vreme, građani Subotice, Kanjiže, ali i Sombora, Šida, Kikinde, Obrenovca i drugih gradova se ne osećaju sigurno, čak ne smeju ni da izlaze iz svojih kuća, pogotovo u večernjim satima.

Podsećamo javnost da je delegacija Srpskog pokreta Dveri, na čelu sa predsednikom Boškom Obradovićem, pre samo dva dana posetila Suboticu i govorila o ovom problemu. Situacija je sada eskalirala i iz tog razloga postavljamo pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova kako je moguće da se naoružani civili, u ovom slučaju migranti, slobodno šetaju teritorijom Republike Srbije? Kako je moguće da MUP ne čini ništa iako građani na ovu pojavu već duže vreme ukazuju?

Po informacijama do kojih su Dveri došle, situacija u Horgošu ni danas nije mirna, jer su naoružani migranti zaposeli prazne kuće. Situacija u ovom mestu je alarmantna, s obzirom da u Horgošu ima 2000 stanovnika i isto toliko migranata. Država se konačno mora uhvatiti u koštac sa ovim problemom i reagovati na krajnje ozbiljan način tako što će ove naoružane bande u skladu sa zakonom pohapsiti, a sve one koji su u Srbiju ušli bez dokumenata deportovati u zemlje iz kojih su došli.

 

Infoslužba DveriKOMENTARI

 1. Robert kaže:

  Slažem se, treba uvesti vanredno stanje.
  Isto tako tražiti međunarodnu pomoć, snage mađarske vojske i policije da u okviru sporazuma (nalik Frontex-u u EU) dođu na sever Vojvodine i pomognu zaštiti lokalnog stanovništva i ujedno štite svoju granicu. Očigledno je da srpska policija nije u stanju i nije sposobna da obezbedi sigurnost i da se nosi sa ovim problemom. O Vojsci Srbije tek ne vredi govoriti. Oni verovatno sad imaju preča posla, jesen je pa ima mnogo lišća da se kupi po kasarnama.

 2. Kitoloncolás kaže:

  Deportacija je jedna odlicna ideja. Jedino mi nije jasno gde deportovati te ljude. Niti zemlja iz koje dolaze, niti zemlja u koju su se uputili – zele da ih prihvate. Osim toga nemaju nikakve licne dokumente da bi ih se po tom osnovu moglo nekuda deportovati.

 3. sale kaže:

  @Kitoloncolas
  Ovo je pravo pitanje. Dverima očigledno nije poznato međunarodno pravo i kako i pod kojim uslovima se može izvršiti deportovan je. Da li oni zaista misle da naša država to ne bi uradila da je to tako lako kako su oni zamislili. Prvo i osnovno pitanje je da li možemo dokazati njihov identitet, zemlju porekla i državu iz koje su ušli u Srbiju.

 4. Anonimni kaže:

  Vazi evo vas cemo slusati

 5. Buby kaže:

  To su sve budući građani Nemačke. Ta država je i ove godine objavila kolike su njihove potrebe za novim stanovništvom i pozvala migrante. Pošto bi nagrnulo odmah 200 miliona, mora da postoji sito i rešeto. Ko se dokopa taj je osvojio nagardu da bude novi građanin NEMAČKE.

 6. Nabukodonozor kaže:

  Vučić bolje da se sa ovim problemima bavi a ne registracijama.

 7. Bubykopf kaže:

  @ Buby
  25. 11. 2022. u 16:05

  To su sve budući građani Nemačke. Ta država je i ove godine objavila kolike su njihove potrebe za novim stanovništvom…

  Razmatra se u Nemackoj – da se iz zemlje deportuju svi gradjani Srbije kako bi se oslobodili stanovi i radna mesta za „buduce gradjane Nemacke“ osim toga bi se time i znacajno smanjila stopa kriminaliteta.

 8. Jelenko kaže:

  Toliko šuketanja od strane i Dveri i komentatora kao da pripadaju istoj partiji. Da deportovati treba ali ne samo njih već i ove što danima kenjače po Srbiji, njenoj policiji i vojsci. Nek idu tamo odakle su došli i gde ih srce i duša vuče nek ostave na miru one koji žele dobro ovoj zemlji.

 9. Buby kaže:

  Srbi, Šiftari i ostali balkanci nisu interesantni Nemačkoj jer sve više liče na nemce .
  Njima je potrebna sveža životna snaga a ne bela oklembešena rasa koja nestaje.
  Oni hoće samo da nadziravaju a niko neće da čisti ulice. I Šiftari su postali gospoda.-

 10. cabalero kaže:

  @ Buby

  Megile – ti si stvarno neunistiv.

 11. Pere..ronioc kaže:

  ZAR SU ONI JAČI OD DRŽAVE SRBIJE!!! AKO JESU ZNAČI MI VIŠE NEMAMO DRŽAVU !!!

OSTAVITE KOMENTAR