Dveri: Hitno potrebna javna rasprava u Srbiji u vezi sa kupovinom novih vakcina

Na sinoćnoj elektronskoj sednici Predsedništva Srpskog pokreta Dveri, na predlog Saveta za zdravstvo, usvojen je stav Dveri prema, na različite načine, najavljivanoj kupovini novih vakcina protiv KOVID-19. Smatramo da o ovoj temi treba hitno da bude otvorena javna rasprava u Srbiji i o njoj treba da se izjasne na prvom mestu stručnjaci, a ne političari. U nastavku donosimo stav Saveta za zdravstvo Srpskog pokreta Dveri na čelu sa dr Sinišom Jagodićem.

Apsolutno je neprihvatljivo da naša vlast planira da na našem stanovništvu eksperimentiše i prva u Evropi testira nekakvu kinesku ili bilo čiju drugu vakcinu bez konsultacija sa strukom mimo režimskog i kompromitovanog Kriznog štaba. Niko ne može ništa da nam nameće i ova tema mora da prođe ozbiljnu javnu raspravu.

Posebno pitanje je delotvornost nove vakcine u vezi sa novom zaraznom bolešću o kojoj se ili ništa ne zna ili se svaki dan daje druga procena kako se prenosi, koji su joj simptomi i koliko varijanti ima, a da ne govorimo o tome da se postavlja pitanje da li onaj koji je preležao ovaj novi virus uopšte stiče imunitet na njega ili može ponovo da ga dobije. Ako sama bolest ne ostavlja imunitet, kako će to vakcina obezbediti i koliko dugo? Ili će se možda davati sezonski kao kod gripa? Ili će narativ biti da vakcina obezbeđuje blažu formu bolesti? Ili Krizni štab i režimski doktori vrlo efikasno rade na sluđivanju cele populacije?

Naš najveći problem je odsustvo domaćih referentnih laboratorija i instituta koji bi ili proizvodili domaće vakcine kao što smo to nekada radili kao država ili proveravali i garantovali ispravnost stranih uvoznih vakcina. Nadamo se da smo shvatili da je jedino sigurno da ne možemo verovati Konu, Vučiću i Lončaru na reč. Ko će preuzeti odgovornost za eventualne neželjene posledice vakcine?

Ovo je pitanje zdravstvene bezbednosti nacije i o tome ne može da odlučuje jedna kriminalna vlast koja trguje oružjem i drogom, pa čak krade i na nabavci respiratora i maski. Možemo zamisliti koji stepen korupcije nas tek čeka u sferi nabavke vakcina kao pre nekoliko godina sa nepotrebno nabavljenim neproverenim vakcinama u vezi sa svinjskim gripom. Ne vidimo zašto bismo dozvolili da se to ponovi.

Savet za zdravstvo Srpskog pokreta Dveri apsolutno podržava civilizacijsku medicinsku tekovinu imunizacije stanovništva protiv zaraznih bolesti, ali to ne znači da svako može da nas vakciniše nedovoljno proverenim vakcinama, da to radi metodom prisile i kažnjavanja onih koji to ne žele, i još se na tome korupcionaški bogati.

 

Infoslužba DveriKOMENTARI

 1. Kuzma kaže:

  Ko vas šta pita?
  Niste parlamentarna stranka.
  Bojkotovali ste izbore. Izneverili ste time svoje simpatizere i glasače.

 2. Lebara kaže:

  Ko vas finansira?I ovaj text se plaća.

 3. Sofronije kaže:

  @ Lebara – ja ih finansiram i šta sad ???

 4. eyla kaže:

  neko da ih obavesti da jos uvek NEMA vakcine protiv virusa covid-19.
  ni nove, ni stare. nista. nigde. nema. ne ma.

 5. Inspektor.. kaže:

  @ Kuzma ,Al si izvalio glupost…baš si potkopao Av,Av…Svaki pojedinac ima pravo da iznese svoje mišljenje a to opet nema veze da li ima zastupnika u parlamentu neke države.
  Uostalom referendum građana je najviša distanca izražavanja naroda jedne države i to bez obzira da li je pojedinac zastupnik neke partije ili nije.
  Svojom izjavom samo si dodatno ‘navukao vodu’ na Vučućevu klimavu demokratiju…

 6. JaPaja kaže:

  Ovi iz Dveri su neverovatni. Laprdaju o vakcini a vakcine još nema. Niko sem njih nije promovisao izbor nepostojeće vakcine, ni prisilno vakcinisanje. Baš bi voleo da upoznam tu Baba gataru koja im gata u pasulj i vidi sve te vakcine, mere , kineze, britance …..

 7. Lebara kaže:

  @Sofronije,hocemo nova lica,nove stranke,a ne reciklaze,finansirajte mene to vam je bolja investicija i humaniji čin.

 8. Tamo neko kaže:

  Ja mislim, da upravo vodja sa svojom sluškinjom i krizni štab treba prvo da primi “tu” vakcinu, da vidimo kako deluje i kakve su joj nus pojave!

 9. (ba)laban kaže:

  @JaPaja

  Više nisam siguran da li si stvarno glup ili se pokušavaš predstaviti kao Vučićev pametnjaković.

  O vakcini niko ne bi raspravljao da je žvalavi majmun nije pomenuo u kontekstu “obezbedio sam vam vakcinu do kraja godine i neću da vam kažem odakle, jer što bi za to vas uopšte bilo briga”, dajući do znanja da on smatra da je jedini koji može da odlučuje o našem zdravlju, žigosanju, pelcovanju…

  Proći će kao sa policijskim časom, malo slupanih šlemova, malo slupanih glava, a nadam se i njegova ružna, žvalava faca da će da se nađe uskoro sa one strane brave i to na pooooduže vreme.

 10. amacak kaže:

  “Ja mislim, da upravo vodja sa svojom sluškinjom i krizni štab treba prvo da primi “tu” vakcinu, da vidimo kako deluje i kakve su joj nus pojave!”

  sa sadašnjim nivoom poverenja u bilo šta odmah bi se javile teorije zavere da nisu primili vakcinu nego nekakav fiziološki rastvor ili štagod.

 11. JaPaja kaže:

  @(ba)laban
  Žvalava i glupa ti majka koja ter je takvog debilnog rodila nakon grupnih orgija. A šta ti croate zadojen ustaštvom tražiš na ovom srpskom sajtu. Idi u Cro i na te tvoje sajtove , tamo je sad u trendu Grabarićka kako grabi đoke stranih političara. Kakva je možda i tebe uhvati ako imala za šta da te uhvati.

 12. Bunjevac kaže:

  Ova slika je fotomontaža i indikator je srpske političke nemoći i svih frustracija nakon izgubljenih ratova.Jad i čemer.

 13. Alek Musliu kaže:

  Za sve one koji napadaju Dveri da ne postoji vakcina evo izjave Velikog Repsiratora da je pronadjena vakcina!!1
  Ajde sad misevi da vas cujem kako laprdate i pljujete …
  Smesni ste ko crtani filmovi!!
  https://mondo.me/Info/EX-YU/a854005/Vucic-Vakcina-protiv-korone-stize-u-Srbiju-do-kraja-godine-VIDEO.html

 14. Imri. kaže:

  @ Kuzma,Kuzma : Zakon si u autogolovima.

 15. iki kaže:

  @ JaPaja ,Žvalavko je odkantan ovih dana iz EU…zar su i oni onda ‘ ustaše’…?

 16. Kuzma kaže:

  @Inspektor @Imri, pa ajde onda, naterajte velikog Vođu AV da organizuje referendum. Oće, kako da ne. Nateraće ga neke tamo Dveri saopštenjima za internet portale.
  Što nisu ušli u skupštinu, makar samo sa jednim mandatom? Pa da se njihov glas čuje za govornicom. Skupština je mesto za političku borbu.
  A od izlazaka na ulicu imate samo prevrnute kontejnere i kante, koje komunalno raspremi do idućeg jutra, plus dobijene batine od Vođinih pretorijanaca. Sa tim da je Obradović okasnio na šorku sa žandarima, pa nije ni snimljeno. Što ga naravno nije sprečilo da odglumi performans gde ga nose, smeštaju na ivičnjak, zadihanog, polu svesnog, prenemaže se, pokazuje lakat, kao tukli ga.
  Jbt da je neko tukao Obradovića, pa valjda bi makar jedna kamera snimila to. Danas ama baš svi imaju telefone sa kamerom, hiljadu kamera za nadzor svuda oko nas i niko nije snimio trenutak kada oslobodilac Obradović juriša na Vučićeve pretorijance ???
  Folirant običan taj Obradović bre.
  Opozicija nije ni za šta, zato je Vođa i dribla. Ali Obradović i Dveri posebno nisu ni za k….

OSTAVITE KOMENTAR