Dveri: Odgovor Dveri RTS i njihovom uredniku Vučiću

RTS i njihov urednik Vučić odbili poziv Dveri na rešavanje političke i ustavne krize

Posle devet dana štrajka glađu narodnih poslanika Boška Obradovića i Ivana Kostića na stepeništu ispred Narodne skupštine, i ignorisanja njihovih pet zahteva, juče su se istovremeno – kao po dogovoru – oglasili predsednik SNS i RTS.

Saopštenje RTS je sramno i licemerno, i ući će u istoriju beščašća i novinarske neprofesionalnosti. Ovakav odgovor RTS narodnom poslaniku i predsedniku jedne parlamentarne političke organizacije koji već deseti dan štrajkuje glađu, najbolje govori o ljudskom i profesionalnom padu čelnika javnog medijskog servisa.

Uzimajući u obzir stil pisanja, saopštenje kao da je pisano u centrali SNS ili poslato od Željka Mitrovića sa TV PINK da se postavi na sajtu RTS.

Kada niste imali hrabrosti i ljudske i profesionalne etike da ugostite Aleksandra Obradovića, Mariju Lukić ili Milana Jovanovića, da se istraživački bavite aferama “Helikopter”, “Savamala”, “Doljevac”, “Krušik”, “Lažne diplome i doktorati”, “Jovanjica”…, jasno je zašto nećete da obavite razgovor ni sa narodnim poslanicima Dveri jer bi se o svemu tome konačno čulo na javnom medijskim servisu.

Što se tiče jučerašnjeg obraćanja vašeg urednika Aleksandra Vučića, on je odbijajući dijalog sa opozicijom, iznova pokazao svoje pravo, nedemokratsko lice. Zbog pandemije izbori i referendumi su odloženi u 51 zemlji sveta. Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj je u sred pandemije nastavljen izborni proces. To su odložile i Poljska, i Rusija, i susedna Severna Makedonija, gde još uvek traju razgovori i dogovori vlasti i opozicije o novom terminu izbora. To je kod nas nezamislivo i posle jučerašnje Vučićeve izjave definitivno jasno da je spreman na sve zarad opstanka na vlasti po svaku cenu.

Ta cena može biti veoma skupa i opasna jer nas vodi u dalje podele i sukobe u našem društvu. Narodni poslanici Dveri štrajkuju glađu već 10 dana da do tog opasnog scenarija ne bi došlo. RTS i njihov urednik Vučić juče su ogolili samu suštinu funkcionisanja vladajućeg režima i sada je svakome jasno da ovako više ne može i da nešto mora hitno da se menja.

Izbori 21. juna su nedemokratski, zdravstveno rizični i protivustavni. O tome se, uprkos našim podnetim zahtevima, još uvek ne oglašavaju ni Upravni sud ni Ustavni sud Srbije, koji bi morali da ponište ovaj protivustavni izborni proces.

Srpski pokret Dveri zahteva odlaganje ovih izbora i poziva na pregovore između vlasti i opozicije o novom terminu izbora, kao i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.KOMENTARI

 1. Zoran Brajkovic kaže:

  Dole RTS.Dole Vucic.

 2. Zoran Brajkovic kaže:

  Sramota sta rade prorezimsku mediji naravno uz Vuciceve direktive.Sudice vam narod samo jos malo.

 3. Robert kaže:

  Diktatori i mafijaši se nikad nisu sklanjali papirima. Zna se koji metodi treba da se primene…dok se ne skupe muda i snaga ili bes ne prelije čašu nećemo promeniti ništa na izborima na kojima se unapred zna pobednik.

 4. sasa kaže:

  Pa pozvani ste na razgovore ali ne dođoste. Vi bi da sve bude po vašoj želji to nisi razgovori nego ucene.

 5. zedan kaže:

  Pre svega, dogovorite se sami sa sobom…
  Prvo pozivate na bojkot, ako bojkotujete izbore trebalo bi da vam je svejedno kada su izbori i koliko su demokratski kada svakako ne ucestvujete…
  Ja licno nisam pristalica bojkota, bojkotom se ne moze promeniti nista, ako ne postoji opcija na izborima, onda to nisu izbori, to je glasanje za ili protiv necega…
  A bez obzira na rezultat glasanja vlast ostaje.
  Mislim da to nije resenje, posle 5. oktobra, su se vlasti menjale, narod nije bio zadovoljan pa je birao, nekad bolju, nekad losiju nego sto je bila prethodna vlast, ali se vlast menjala…
  Vreme je i sada da se nesto promeni, ali bojkot nije alat za to…

 6. Dejan Govedarica kaže:

  Nemojte bojkotovati, ko će čuvati kapije srpstva i Subotice kao kapije evrope ako ne Dveri. Vidite šta se dešava, svi cepkaju po parče, centralna vlast se prodala nemcima. Morate čuvati Srbiju. Sad je čas. Kako ćete gladni?

OSTAVITE KOMENTAR