Dveri Subotica: Ištvan Pastor konačano shvatio da su Dveri u pravu!

Izjava za medije predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, da država mora da promeni politiku prema migrantima i da je rešenje da oni budu u prihvatnim centrima do dobijanja azila, dokaz je da se činjenice, na kraju, moraju prihvatiti. A činjenice nam govore da je bezbednost građana na severu Vojvodine ugrožena zbog naoružanih kriminalnih grupa, koje se bave prebacivanjem migranata u EU.

Dobro je što je jedan od stubova ove vlasti, koalicioni partner Srpske napredne stranke i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor prepoznao pogrešnu migranatsku politiku koju vodi ova vlast i što je počeo da se zalaže za politiku sadržanu u predlogu Srpskog pokreta Dveri, da migranti moraju da budu u prihvatnim centrima.

Da podsetimo, Srpski pokret Dveri je pokrenuo peticiju za promenu politike ove vlasti prema problemu migracija još 2019. godine. Mnogi su nas tada osuđivali i lepili nam razne etikete, da bi sada, posle četiri godine, najveći broj građana, ali i neki lideri stranaka, uvideli da smo bili u pravu.

Jedina stranka koja je ponudila rešenje za izlaz iz veoma ugrožene bezbednosne situacije, u kojoj se nalaze građani na severu Vojvodine, jeste Srpski pokret Dveri. Predali smo Vladi Republike Srbije predlog Uredbe o zabrani kretanja migranata po Srbiji, kao i zabrani kretanja migranata van prihvatnih centara.

Ako istinski žele da obezbedi sigurnost građanima na severu Vojvodine, Ištvan Pastor i SVM moraju da podrže Predlog uredbe Vlade RS o zabrani kretanja migranata, koji je predložio Srpski pokret Dveri.

Ako je nova uredba o kretanju migranata jedino rešenje, a mi mislimo da u ovoj situaciji jeste, tada svako ko se ozbiljno bavi politikom treba da podrži ona rešenja koja su na korist svih građana Srbije, bez obzira na to od koje stranke ili pojedinca predlog dolazi.

Ukoliko Ištvan Pastor nema snage, niti želje da podrži predlog Srpskog pokreta Dveri, tada ćemo razumeti da je ova njegova izjava namenjena isključivo njegovim glasačima, kao deo predizborne kampanje SVM-a.KOMENTARI

 1. Bog je ljut kaže:

  Nek ste mu rekli!
  Ko neće da menja situaciju taj mora da leti!

 2. а kaže:

  Нашла крпа закрпу.

 3. Anonimni kaže:

  Nije on mnogo shvatio samo želi spašavati svoju kožu sa sinom zajedno. Naime i Orbanu je dugo trebao da shvati kako je SVM ga navukao da politički i financijski pomaže Srbiji računajući da će od svega kasnije profitirati.

 4. Anonimni kaže:

  Ovo je samo prazna prica je Pastor mora nekako da se opravda pred biracima, jer upravo tamo je najveca najezda migranata, a ni on ni vlast nista konkretno ne cine da jednom zauvek rese ovu situaciju. Samo propaganda Pastora da zamaze oci biracima,a u stvari nece se potruditi nista da ucini da bi se resio problem. Nije Pastori naucili da ista rade sem da …. ko grlice

 5. Tramp kaže:

  Ovo je pljačka veka.

OSTAVITE KOMENTAR

82 + = 84

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: