Dveri Subotica: Jedino promena politike odnosa prema migrantima može da garantuje bezbednost našim građanima!

Jučerašnji napad migranata na mladu i nezaštićenu devojku, u blizini autobuske stanice, pokazuje šta nas sve čeka, ako se ne promeni odnos države prema migrantima.

Nedavno smo imali napad migranata na mladu majku, kojoj je oteta tašna dok je gurala svoju bebu u kolicima u naselju Prozivka, a pre toga napad na apotekarku, kao i mnoga druga krivična dela koja nisu dospela u žižu javnosti.

Građani su prepušteni sebi, a policija nije u mogućnosti da reaguje preventivno, već samo kada se krivično delo dogodi. Sporadične akcije policije su zamajavanje Subotičana. Migranti se pod medijskom pažnjom odvoze u prihvatni centar u Preševu, da bi se ubrzo vratili u Suboticu.

Svaki građanin vidi da se u popodnevnim satima grupe migranata kreću prema mestima ilegalnog prelaska granice kod Tavanakuta, Makove sedmice, Radanovačke šume, Kelebije i Tresetišta.

Na žalost, policiji su vezane ruke. Policajci nemaju ovlašćenja da reaguju kako bi predupredili eventualna krivična dela, na šta se žale i sami policajci.

Da gradonačelnika Stevana Bakića interesuje bezbednost građana Subotice, tražio bi od Ministrstva unutrašnjih poslova da se postavi kontrolni punkt u prihvatnom centru u Subotici, odnosno da se ograniči njihovo kretanje i ne dozvoli kampovanje po šumama. Ovakvim svojim ponašanjem, vlast samo podstiče kriminalne aktivnosti, dok u isto vreme migranti ogromna finansijska sredstva daju švercerima za nezakoniti prelazak granice.

Dveri se bore da se politika države prema migrantima promeni, pogotovo prema migrantima koji dolaze sa Bliskog istoka koji su najvećim delom ekonomski migranti. Uvek smo za to da se pomoć pruži onima koji beže od ratnih dejstava, da se sklone i zbrinu, pre svih žene i deca, u granicama naših mogućnosti.

Građani na predstojećim parlamentarnim izborima imaju mogućnost da izaberu između politike prema migrantima koju vodi ova vlast i politike koju nude Dveri, a to je promena politike i odnosa prema migrantima, sve u cilju očuvanja bezbednosti naših građana.

 

Dveri Subotica

 KOMENTARI

 1. Gamad kaže:

  Vi koji ste rusili Srbiju vi ste za zatvor dozivotna.

 2. Maja kaže:

  Šta vi kukala vam majka Dno dna Dveri

 3. Fabijan kaže:

  Mene zanima sta di bilo kada bi politicke partije u Zapadnoj Evropi izasle sa zahtevom da se gradjanima Srbije uvedu vize, strogo ogranici boravak u EU i prilikom boravka podvrgnu opstoj kontroli kretanja. Zahtev obrazloziti cinjenicom da su gradjani Srbije statisticki uvek u Top 10 kriminala prema statistickim izvestajima tamosnjih vlasti. Provalne kradje, kradje automobila, dzeparenje, seksualna delikvencija, porodicno nasilje i jos jedan poprilicam spisak kriminalnih dela. Po broju osudjenih za krivicna dela, gradjani Srbije daleko prednjace ispred migranata iz Afrike i Srednjeg Istoka. Sav taj krimial nije od juce nego ima visedecenijsku tradiciju sa kracim prekidom za vreme ratova u SFRJ, posto su se kriminalci povukli iz EU jer je u njihovoj domovini bilo pod plastom patriotizma mnogo vecih i boljih sansi za bogatu pljacku. Nakon ratova vratili su se ponovo, osvezeni i jos brutalniji, svojim tradicionalnim domenama. Prema gradjanima Srbije se nece i to sa sigurnoscu postaviti jedan takav zahtev niti od jedne politicke partije jer je to u ostroj suprotnosti sa svim pravilima Evropske kulture i civilizacije da se jedna citava zemlja i njeni stanovnici proglase kriminalcima i sve samo radi jednog krimogenog sloja kakvih ima svugde na planeti. Za sve one forumase koji nisu u stanju da shvate i protumace ovaj tekst, evo jedne skrscene i jednostavnije verzije – Ne cini drugome ono sto ne zelis da tebi cine.

 4. CIA kaže:

  Naprednjaci nemaju vremena da se bave ovim pitanjem jer organizuju homoseksualne i lezbo striptizeve za svoje članstvo.Stiglo im naređenje od Soroša.Muški im uzimaju haltere od žena a žene tange od muškaraca.Ikonografija su im svetleći vodopadi sa bazena vedeta koji su im domaćini.Novine su pisale ko od lokalnih naprednjačkih zlikovaca to ima.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 68 = 76

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: