Dveri Subotica: Kršenje Uredbe Vlade RS dozvoljeno SNS-u i SVM-u!?

Svečanost proslave Dana grada Subotice obeležena je svečanom sednicom. Na njoj se nije desilo ništa što već nije viđeno. Sadašnji gradonačelnik Stevan Bakić jednostavno ne može da se obraća odbornicima Skupštine grada Subotice i građanima a da u svom govoru ne naglasi značaj lika i dela predsednika Aleksandra Vučića i ministra finansija Sinišu Malog.

Ni govor predsednika Skupštine grada nije ništa manje bio nedosledan jer je već i ranije  Balint Pastor promovisao tri cilja politike SVM na lokalu. Sad je samo ta tri cilja SVM-a predstavio kao ciljeve grada, za šta nije, bar do sada, postojala neka odluka Skupštine grad Subotice.

Na Dan grada Subotice pokazali su samo kako se ne poštuje Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19. Zadnja izmena Uredbe Vlade RS je objavljena u „Službenom glasniku RS“broj  69/2021, od 9.07.2021. 

Možda ih treba podsetiti da član 6. Uredbe glasi:

Za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, građani su dužni da, zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, obavezno nose zaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje od najmanje dva metra između dva lica koja ne borave u istom domaćinstvu.

Na javnim mestima na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje između dva lica od najmanje dva metra (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima i sl.), nošenje zaštitnih maski je obavezno.

Pored nepoštovanja Uredbe Vlade Republike Srbije od strane gradonačelnika Stevana Bakića, predsednika Skupštine grada  Balint Pastora, članova gradskog veća, odbornika i gostiju koji su prisustvovali svečanoj sednici,  da li misle da i dalje imaju moralno pravo da građanima Subotice sugerišu da poštuju mere Vlade RS a da te iste mere oni sami ne poštuju.

Da li se bar malo stide roditelja čija deca moraju da  nose maske u školi.

Nemaju oni ni stida ni odgovornosti jer da imaju pridržavali bi se mera i ne bi organizovali koncerte sa hiljadama posetilaca.

Ako  rukovodstvo grada Subotice i svi odbornici Skupštine grada Subotice ne poštuju mere koje  su predviđene u Uredbi Vlade RS, verovatno ne verujući u njih, smatrajući ih bespotrebnim, tada bi bilo i logično i moralno prema svojim građanima da grad Subotica traži od Vlade Republike Srbije da ih oslobodi od primene Uredbe na teritoriji grada Subotice.

Na taj način bi i svi ostali građani bili oslobođeni nošenja maski a lokalna vlast bi pokazala da nije iznad zakona i da su svi građani jednaki pred zakonom, bar što se tiče sprovođenja  Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19.

GrO Dveri SuboticaKOMENTARI

 1. Subotičanin koji pamti kaže:

  Neće da spominje mihalja kertesa jer taj ga je hapsio, pljuvao je po vučiću pa je u redu da ga sada veliča kada ga je postavio za gradonačelnika.

 2. JaPaja kaže:

  Nešto se ne sećam da je vaša stranka te mere poštovala kad su bili u pitanju protesti na kojima ste učestvovali i zato molim za tišinu.

 3. laki kaže:

  @JaPaja

  Kaća, stare navike se ne menjaju, još uvek roniš po šupcima.

 4. vlado kaže:

  @JaPaja Kada vlast krsi zakon jer vlast nece sama sebe kaznjavati i hapsiti, dok kada obican narod krsi zakon onda se hapsi i kaznjava. Vlast treba da bude primer sprovodjenja svojih ideja, a narod ta prati ili ne prati te ideje. Ako vlast ne prati sopstvene ideje, sta onda da ocekuju od naroda sem da im puni kasu?

 5. Milos kaže:

  ovi su ko dzej na drugom portalu. Svake nedelje se javljaju a i jedni i drugi su providni i dosadni ko proliv.

 6. Sofronije kaže:

  Kovid je halabuka ! Dveri bi trebali da rade na tome da ruše ove sa vlasti a ne da komentarima bockaju ! Ne fermaju oni ova saopštenja ni 5 % !

 7. JaPaja kaže:

  @Sofronije
  „Sindikat policije“ upoznaje građane Republike Srbije shodno Ustavu RS …. „narod“ 16.06.2020 formirao Privremenu Skupštinu „Naroda Dostojnog Srbije“ ….
  Samo da te pitam jel ta „privremena Skupština Naroda Dostojnog Srbije“ tj njen „predsednik“ bila sa jučerašnjim gostom , Austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom ili je ostala u qrcu?

  p.s. Hoćeš očas da ti napravim potvrdu na tvoj način , shodno Ustavu R.S. da imaš dijagnozu od F00 – F99 pa da te smeste u ludaru umesto u prdekanu.
  Veruj mi bilo bi ti bolje da te smeste u ludaru nego u zatvor za ovaj falcifikat.

OSTAVITE KOMENTAR