Dveri Subotica: Odbranimo Ustav RS, zaokružimo “NE”!

Srpski pokret Dveri u Subotici dva dana pred održavanje referenduma želi da poruči građanima Subotice, da izađu na referendum u što većem broju, da odbace  namere vlasti da  se menja Ustav Repubike Srbije.

Smatramo da je u dobro uređenim državama, gde vladaju zakoni, referendum demokratski čin izražavanja volje građana po nekim veoma važnim pitanjima za narod i državu. Nažalost, to sada nije slučaj. Referendum se odvija u atmosferi mraka, gde mediji u najvećoj meri promovišu podršku za referendum i promeni Ustava a veoma malo se dozvoljava da se čuje i druga strana, stavovi  stručne javnosti, političkih neistomišljenika. Građani u najvećoj meri nisu upoznati sa posledicama ovakvih odluka.

Republička izborna komisija je upoznala sve građane Srbije sa aktom o promenama  Ustava, navodi gradonačelnik Stevan Bakić. Međutim, to ne treba da radi RIK već je njen zadatak da omogući nepristrasno informisanje povodom referenduma i  slobodno izražavanje svih građana.

Verujemo da mnogi članovi vladajuće stranke znaju kakve posledice nose  Ustavne promene i da će izaći na referendum i odbaciti te promene.

Zato pozivamo sve građane Subotice , izađimo i kažimo NE, promenama Ustava!

GrO Dveri SuboticaKOMENTARI

  1. Rax kaže:

    Dveri, Dveri, pa zar ni vi ne mislite o zdravlju gradjana Srbije. Saljete nas u jeku pandemije na glasanje!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 63 = 66

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: