Dveri Subotice: Bojkot izbora za savete mesnih zajednica

Na raspisane izbore za savete mesnih zajednice na terioriji grada Subotice kao i na bilo koje druge izbore, Srpski pokret Dveri u Subotici neće izaći, pod ovakvim medijskim i drugim uslovima. Uostalom, to je u skladu i sa odlukom Saveza za Srbiju (čiji smo član) i dela opozicije da se bojkotuju svi izbori pod ovakvim izbornim uslovima, koji su sve drugo samo ne uslovi za poštene i fer izbore. Smatramo da si izbori u sadašnjem trenutku i pod ovakvim uslovima potpuno nelegitimni.

Dveri u Subotici smatraju da se izbori u novonastaloj situaciji trebaju odložiti za vreme posle redovnih lokalnih izbora, a koji bi trebalo da se održe u potpuno u drugačijoj atmosferi, gde bi bili slobodni mediji, sređeni birački spiskovi i sl. Posle tako održanih lokalnih izbora, lokalna vlast bi raspisala izbore za savete mesnih zajednica. Na tako i tada raspisane izbore za savete mesnih zajednice Dveri bi izašle i predstavile se građanima sa svojim programom.

Ono što bi Dveri ponudile dijametralno je suprotno od onoga što sadašnja lokalna vlast nudi. Sadašnja vlast je građanima ponudila oduzimanje prava da odlučuju o svemu u mesnim zajednicama gde žive. U mnogim mesnim zajednicama su ukinuli sekretare i rad u mesnim zajednicama se sveo na par sati nedeljno . Građani nemaju mogućnost da utiču šta će se raditi u njihovim mesnim zajednicama i šta su prioriteti. Uzurpirani su i centralizovani svi radovi i odluke. Građani su svedeni  samo na  glasačko telo, a njihova prava pogažena.

Dveri se zalažu da se izvrši decentralizacija i racionalizacija zaposlenih u gradskoj upravi, da se usluge uslužnog centra omoguće građanima i po mesnim zajednicama, da se vrate sekretari i redovno radno vreme kancelarija M.Z., da se omogući demokratija građana i da se sami građani pitaju, o svim bitnim odlukama za njihovu M.Z. , preko saveta i zborova u mesnim zajednicama, da  odlučuju o prioritetima izvođenja radova u svojim mesnim zajednicama, da se omogući tešnja saradnja mesnih zajednica i svih javnih službi i preduzeća.KOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Vi kao ne bi ukrali ivicnjak kao ovi u uluci Narodnog Fronta? Ili bi samo 40 cm podloge ukrali koji se nevidi?

 2. Udruženje sloboda kaže:

  Svakako za vas niko ne glasa

 3. jaca kaže:

  Znaci vasa dva glasaca da glasaju za nekog drugog :))

 4. pista kaže:

  Tako je, pametno razmisljanje, tvrd i ostar stav. BOJKOT!!!! Bolje ostati kuci te nedelje nego izaci na izbore za mesne zajednice gde se moze glasati bukvalno na crno/zelenu koaliciji. A ingerencije mesnih zajednice su jednake 0.

OSTAVITE KOMENTAR