Džesika

Što je jedared kazo Stipan „Ova moja Roza da ima dvoja usta ne bi mogla sve izdivaniti šta ima“- A baš je taka i bila samo je škljocala ku ruska mašinka i samo divanila. Nit je to bilo da ona ispita šta je divanila pa da je onda divanila, neg ona samo krupi ku odžačka krupara-jednom ričju , malo je kasti plećkuša.

I samo je furtom po cijo dan i kad je kuvala trčala na put da se izdivani s‚ kime god samo da ne ćuti. I uvik što je drugom se trevilo to je i njoj, što drugi ima ona ima bolje, što drugi nema e ona ima.

Jedared pridveče, istrče na put zasila na klupicu i šnjota koga će uplest u mrežu da štogod sazna i da se isplećka.

Sidi ona kad iđu Stana i Ana tiraje bicigle a zvone njim kane od mlika prazne na biciglama , bile pridati mliko i vraćaje se natrag.

„ Zdravo „Roze-imaš štogod novog? „

„Ja nemam a vas dvi’ „“ veli Roza –

“Pa jeto nama iz male kuće baš je zaključano štogod odnelo jaja, nije tušta četri el pet“

„A to mora bit lisica čujem ja noćom kad legnem da ona ćavka tu digod“

„Ja sam vidila tvora- na to će Stana“

„a Jezuuuuuš Marija-Stvarno???-na to će Roza.

„Aha, veli Ana, ima i lasica a i ježova a Pišta i Terika imadu nikog mačka-taj mi je kroz pendžer ulazijo i pojio po divenice sa vrljike u špajcu“

U tom izađe i Terika iz avlije i ona zasidne i počnu nje četri razgaljivati i sve u svemu fali i kokošivi al najviše jaja.

„A da Roza to nije tvoja Džesika?-To opasan ker“

kuca

„Štaaaaaaa !???- moj Džesika??? Mani se ti jel ja ću za ovo šta si kazla oma nazvati mog advokata, paš ti viditi,kleveta je ovo.”

Tu već i mračak se počo vaćati a ove četri dlaka fali da se počnu vuć za marame oko tog ko ide jaja i nosi piliće. Sve četri galame al Roza ku mikrofon da je progutala, melje al ne staje.

Kad jedared eto gotovo čupanje za kose istrče Marija prikoputa i vikne .

„Evo Vam pogledajte sad sam istirala lopova iz kokošinjca!!!! „

Ove četri ućutile i pogledaje kad ono s noge na nogu iđe Džesika njuška mu umazana žumanjcetom a na žumanjcetu zalipljeno –perja,slame i komad lupinje od jajeta.

Uuuuu, kad su onda ove tri al i Marija osule paljbu po Rozi ova bi likvercovala pa krenila natraške al oš očin zapela pa pala, a Džesika došo pa je počo lizat i umiljavat se oko nje.

I da nije istrčo Stipan i da nije obećo da će odsele vest el zatvorit Džesiku u boks , ne bi ove oma stale, a kako je krenilo još bi i raščupale ove tri Rozu.

Kad se smirilo sve, Stipan zatvo’rjo kera i veli on Rozi:

„Ti prija neg što uključiš tu jezičinu uključi mozak-Ja se neću svađat sa svitom zbog tvog Džesike i tvoje jezičine“

“A kako gledam ti si se kandar zamenila sa našim Džesikom, jel on siroma ćuti i iđe ist tamo di ima kereća je to ćud al i glad je glad, zato on nama i ne laje noćom. Neg se ti odsele mani onog što je kereći poso , a to je da laje i javlja kad kogod iđe neg lipo manje na put a više vodi računa da nam je josag naranjen i napojen a ne da iđe od kuće do kuće tražit di će štogod pojist.

I da znaš, ja ne možem skočit u po oranja iz traktora i dolazit kući ranit kera, tu si po vazdan kod kuće i nemoj da se ovako štogod više trevi.

Av ovako štogod nije doživila nikad. Samo je kazla, ja na put više nejđem.

Eto Roze, jaka si bila na jeziku cilog vika i da ne kažem lajava, al nemožeš ti cilom svitu zaklapat, iza svoji riči borme triba dobro i zaleć.”KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR