Džudisti Subotice u Rumuniji

Subotičani na međunarodnom judo turniu “Kup Drobeta” Rumunija


Judo klub Subotica učestvovao je na međunarodnom judo turniru “KUP DROBETA” u Drobeta Turnu Severin u Rumuniji,  održanom od 01.-03.07.2011.god. Na takmičenju je učešće uzelo preko 400 takmičara iz preko 50 klubova iz 7 država i to: Bugarske, Srbije, Makedonije, Grčke, Mađarske, Hrvatske i Rumunije. U predivnoj organizaciji kako samog takmičenja tako i smeštaja postignuti su veoma dobri rezultati. Turnir se odvijao u dva dana,subota 02.07.takmičenje pionira i juniora,a drugog dana, 03.07. takmičenje kadeta i seniora.

judo-subotica-rumunija

Prvog dana za JK Subotica je nastupio sa tri takmičara. U kategoriji pionira do 38kg Luka Franović je osvojio treće mesto i bronzu. U kategoriji +60kg Nemanja Milovanović je izgubio u borbi za medalju i plasirao se na peto mesto. Helena Kanjo je u kategoriji do 44kg izgubila u finalu i okitila se srebrom. Treba napomenuti da su bile spojene starosne kategorije i naši takmičari su se borili sa starijima od sebe za po 2-3 god.

 

Drugog dana su nastupili kadeti i seniori. Blanka Kele sjajnom borbom u konkurenciji kadetkinja do 48kg osvojila treće mesto. Helna Kanjo ovoga puta nastupavši među kadetima u kategoriji do 44kg osvojila prvo mesto. Ervin Kanjo je u kategoriji do 60kg izgubio i zauzeo peto mesto. U kategoriji seniora do 100kg Milošević Đorđe je izuzetnim i zapaženim borbama osvojio bronzanu medalju,isto kao i Fajs Edvard koji je u super teškoj kategoriji preko 100kg u konkureciji znatno težih protivnika od sebe velikom željom i požrtvovanjem pokazao svoj talenat za judo i kao takav zasluženo poneo kući bronzu.

 

Pored dobrih rezultata, JK Subotica je ostvarila veoma dobre međunarodne odnose,sa težnjom da se oni nastave i još više prodube, obavljen je razgovor sa ministrom za sport grada Drobete i gradonačelnikom,izražene su želje za održanje takvih odnosa,a sa naše strane je izražena velika zahvalnost za organizaciju i srdačno gostoprimstvo.

 

Drobeta video snimak,
Blanka Kele (kategorija kadeti do 48kg)

 

 

Edvard Fajs (kategorija seniori +100kg)

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR