Edukacija o opasnostima koje decu vrebaju sa interneta

U Osnovnoj skoli “Ivan Goran Kovacic” u Subotici,  odrzana je edukacija o bezbednoj upotrebi interneta u organizaciji Fondacije Tijana Juric. Prisutnu decu, roditelje i profesore je pozdravio direktor skole, Nenad Mirkov, nakon cega je Igor Juric, osnivac Fondacije predstavio ciljeve i rad Fondacije i izneo sopstvena iskustva, kao i druge primere nebezbednosti dece u nasem okruzenju. Edukaciju je odrzala gospodja Tatjana Djuraskovic, glavni policijski inspektor Odelenja za borbu protiv visoko-tehnoloskog kriminala iz Beograda.

Osnovna skola Ivan Goran Kovacic Subotica

Ona je u obracanju deci i roditeljima objasnila na koje nacine pedofili pronalaze svoje zrtve na internetu, kako ih biraju, da vremenom pridobijaju njihovo poverenje, navode ih na razmenu slika ili snimaka obnazenih delova tela, kojima ih kasnije ucenjuju. Kroz primere iz svoje prakse, ukazala je na opasnosti koje vrebaju preko interneta, uz napomenu da su devojcice uglavnom u vecoj opasnosti, ali da ima dosta slucajeva u kojima decaci preko igrica dospevaju u kontakt sa pedofilima. U akciji “Armagedon” koju sprovodi Ministarstvo unutrasnjih poslova, od 2010. godine uhapseno je 158 lica zbog ovakvih krivicnih dela. Edukaciji je prisustvovala i gospodja Natasa Aleksic, gradski vecnik za obrazovanje Grada Subotice. Publika je svo vreme pazljivo slusala predavanje, nakon cega su usledila mnogobrojna pitanja cime su pokazali zainteresovanost za temu koja je izrazito aktuelna u danasnje vreme. Clanovi Fondacije Tijana Juric ce u narednom periodu posecivati skole u Subotici i okolini, i o ovoj temi razgovarati sa decom i nastavnicima. Vec sutra, odrzace edukaciju u Osnovnoj skoli “Kizur Istvan”, zatim u narednom periodu u skolama “Djuro Salaj”, “Matko Vukovic” i “Majsanski put”, a zakazuju se iste vec i za drugu polovinu novembra.

Fondacija u utorak gostuje u Kraljevu, a u sredu i cetvrtak u Gracanici sa tribinom “Ukradena bezbednost” i predstavom “Nasilje nema opravdanje”

Zainteresovane skole mogu da se jave na mail fondacija@tijana.rs i da ugovore termin za svoje skole.

 KOMENTARI

  1. Revizor protiv EU kaže:

    Obrazovanje, ljudi, poučavanje, pouka a ne EDUKACIJA, pobogu, počnite već da govorite srpski, ili srpskohrvatski ako baš tako volite! “Divna” učiteljica u izjavi na TV izjavi ni pet ni šest: “Odveli smo decu na DESTINACIJU i tamo smo im dali EDUKACIJU”! Da li smo mi normalni??? Odredište, pouka, učešće a ne participacija, pa dokle ćete već da nas EDUKUJETE!? J..o vas Đinđić i njegovi koji su vam to turili u glave!

  2. Dia de los muertos kaže:

    @ Revizor…
    Sta se tebe tice tice ko kako govori i kako se izrazava, kada i gde i kakve izraze upotrebljava. Sta ti sebi umisljas? Za sta sebe smatras? Zelis ovde po portalu da izigravas nekakvu jezicku policiju ? Kako te nije sramota ? Bez trunke domaceg vaspitanja i elementarne kulture. Drsko i bezobrazno prosipas po internetu svoju nekulturu i nedotupavnost i verbalno ga zagadjujes. Nisi cak ni najobicniji hohstapler, jer i za tako nesto treba jedan minimalni kvantum prirodne inteligencije.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 62 = 64