Ekološka taksa na prodaju vozila od naredne godine

Naredne godine će se u Srbiji početi primenjivati Uredba kojom se uvodi ekološka taksa na prodaju vozila u iznosu od 12.000 dinara po toni. Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja nakon konsultacija sa proizvođačima i uvoznicima automobila odlučilo je da se za 12 meseci odloži primena Uredbe. Auto industrija se nalazi u teškoj poziciji o samo odlaganje uredbe je doprinelo da nova vozila pojeftine do 2 odsto. Celokupan iznos takse, prema praksi Evropske unije, namenjen je kao podsticaj industriji reciklaže otpadnih vozila. Ministarstvo će sredstva za tu svrhu pokušati da obezbedi iz drugih izvora. Ministarstvo će i u 2012. godini nastaviti politiku subvencionisanja vozila sa smanjenom emisijom gasova, čime će grupu malih gradskih automobila i hibridnih vozila učiniti dostupnijim građanima.KOMENTARI

  1. Williamson kaže:

    Da li ima jos neka praksa iz EU koja se placa pa da predjemo vec na ono sto je praksa u EU da obezbedi svojim gradjanima ?!

  2. dimovic trajce kaže:

    Ima taksa SISAJ DOK MOZE ali je to za vozila do 500kg jer ovi koji naplacuju taksu voze dzipove i registruju ih kao teretna vozila ili su invalidi oni su preko 2 tone.

OSTAVITE KOMENTAR