Ekološke učionice

U Subotici su otvorene Ekološke letnje učionice, koje su deo projekta Gerontološkog centra. Projekt je finansirao republički Fond za zaštitu životne sredine sa 1,4 miliona dinara i grad izradu priručnika za pisanje projekata sa 277 hiljada dinara.
Cilj projekta je podizanje ekološke svesti kod građana i korisnika, kao i realizacija raznih radionica kao vid terapije za korisnike. Učionice se nalaze u Domu za negu koji radi u okviru Gerontološkog centra Subotice. Priručnik će biti besplatno distribuiran na celoj teritoriji Srbije, a namanjen je školama, nevladinim organizacijama i preduzećima.
– Projekt nosi naziv "Ekološka letnja učionica – edukacija u izradi projektnih predloga iz oblasti zaštite životne sredine uz primenu intersektoralnog pristupa". Ovde će moći da dolaze svi zainteresovani Subotičani koji žele da daju svoj doprinos očuvanju životne sredine. Prva održana radionica je o origami tehnici, a planiramo i mnogo drugih. Izdali smo i priručnik za pisanje projekata u cilju konkurisanja za dobijanje novca iz domaćih i evropskih fondova – rekao je direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević.

Slika

Ekološke učionice svečano je otvorio državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Miladin Avramov koji je i na poklon od direktora navedene ustanove dobio sliku, Gradske kuće iz Subotice.
– U Srbiji ima na desetine sličnih objekata koji su izgrađeni pri zaštićenim prirodnom dobrima. Samo sa razvijenom ekološkom svešću mi možemo da Očistimo Srbiju. I ove godine akcija "Očistimo Srbiju" biće 4. juna i pozivamo sve građane da daju svoj doprinos – ističe Avramov.
Svečanom otvaranju učionica prisustvovao je i gradonačelnik Saša Vučinić.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:

Ekološke učionice

U Gerontološkom centru Subotice održana je prezentacija projekta ,,Ekološka letnja učionica – edukacija u izradi projektnih predloga iz oblasti zaštite životne sredine uz primenu intersektoralnog pristupa,,. Republički Fonda za zaštitu životne sredine izdvojio je 2,5 miliona dinara za projekat, a potpomognut je i od strane grada.
Ideja projekta „Ekološke letnje učionice“ je da se na jednom mestu nađu svi koji žele da nešto nauče o životnoj sredini i njenom očuvanju, kao i da podele svoje znanje, a sve u cilju podizanja ekološke svesti kod građana.
– Ne želimo da se ponovi godina kada su iz EU fondova vraćene pare, jer nije bilo dobrih projekata. Ideja je da ljudi koji žele mogu da nauče da pišu projekte.Pored toga, cilj nam je i da se podigne ekološka svest kod građana – rekao je direktor Gerontološkog centra u Subotici, Nenad Ivanišević.
Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je istakao da je Gerontološki centar u Subotici uvek išao korak napred u odnosu na druge ustanove socijalne zaštite. U pomenutoj ustanovi se realizuje nekoliko ekoloških projekata, a „ekološke letnje učionice“ bile bi „kruna“ svih, jer bi unuci zajedno sa bakama i dekama imali priliku da uče kako da očuvaju okolinu.Projekat je zamišljen da se realizuje u tri faze.
Prvo da se izda priručnik o pisanju projekata, koji će biti štampan u 500 primeraka i podeljen građanima besplatno. Drugo da se uredi dvorište objekta u ulici 27.marta i da se nabavi potrebna oprema koja bi zadovoljavala ekološke standarde. Planirano je da u dvorištu Doma za negu do 23.aprila naredne godine budu izgrađene ekološke letnje učionice.Ministar životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić uručio je ugovor sa čekom vrednosti 2,5 miliona dinara Nenadu Ivaniševiću.KOMENTARI

  1. deecho kaže:

    Gde, i kada će se deliti spomenuti priručnik?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 28 = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: