EPS: Nismo nadležni za oslobađanje od TV pretplate

Elektroprivreda Srbije saopštila je da nije nadležna za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis i da za ostvarivanje tog prava građani treba da se obrate isključivo Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Vojvodine.

Načini i kriterijumi za oslobađanje određeni su Zakonom o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, gde je i propisano da RTS i RTV odlučuju ko može biti oslobođen od plaćanja TV takse, podseća EPS.

„Spisak obveznika TV takse svakog meseca EPS dobija od RTS i RTV i ne utiče na to ko može biti oslobođen od plaćanja TV takse. Prethodna oslobađanja za TV pretplatu ne važe, a građani na šalterima distribucija ne mogu da podnesu zahtev za oslobađanje“, navodi se u saopštenju.

O svim uslovima, potrebnoj dokumentaciji i načinu oslobađanja od takse za javni medijski servis građani Srbije mogu detaljnije da se obaveste na sajtovima www.rts.rs i www.rtv.rs.

Zakonom o javnim medijskim servisima je od 1. januara ove godine uvedena obaveza plaćanja mesečne takse od 150 dinara za svako fizičko i pravno lice koje ima električno brojilo.

N1KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

74 + = 78

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: