Ervin Katona najjači čovek Evrope

Kao što se i očekivalo, Ervin Katona (33) iz Subotice i njegovih zastrašujućih 150 kilograma čiste mišićne mase položili su ispit na osmom takmičenju za najjačeg čoveka Evrope.
Sa njegovim umećem u nošenju, dizanju i tegljenju tereta koji se meri tonama nisu mogli da se nose devetorica kršnih rivala iz Slovačke, Mađarske, Slovenije, Republike Srpske i Srbije.
Na subotnjem spektaklu u Novim Kozarcima kod Kikinde, Katona je osvojio 50 bodova i iza sebe je ostavio drugoplasiranog Gabora Forgača iz Mađarske, kome je pripao 41 bod, dok je trećim mestom morao da se zadovolji prošlogodišnji pobednik Slovenac Gregor Stegnar. Dobroćudna ljudina iz Kranja sakupila je 36,5 bodova. Iako je zbog kiše takmičenje završeno nešto ranije, pa nekoliko hiljada posetilaca nije videlo poslednju, šestu disciplinu, takozvani Konanov krug, obični smrtnici zadovoljno su napustili poprište sudara modernih titana koji u rukama imaju dizalice.

Slika

Takmičari su se nadmetali u povlačenju kamiona od 10 tona, nošenju dva kofera od po 145 kilograma, dizanju balvana teškog 150 kilograma i prevrtanju 400 kilograma tešku gumu u kombinaciji sa nošenjem tereta od 220 kilograma. U centru pažnje bila je premijerna disciplina – nošenje vozila „zastava 750“ teškog 350 kilograma na 20 metara za 90 sekundi.

Izvor: AloKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: