Etno radionica tkanja

Juče je održana Etno radionica tkanja u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u dvorištu Bioskopa Abazija .

Radionica je bila namenjena svim zainteresovanim učesnicima bez obzira na godine i  jezik. Tokom radionice polaznici su mogli da nauče tehnike tkanja pojaseva prstima, tkanja raznih pojaseva na drvenom ručnom brdu, tkanja narukvica i ogrlica na drvenim pločama, tkanja malih torbica na drvenim lutkama.

Voditeljka radionice je bila Eva Lindeman, kreativka i sertifikovana učiteljica tkanja po programu stručne škole iz Mađarske sa bogatim radioničarskim iskustvom i kao učesnica i kao voditeljka na raznim manifestacijama negovanja tradicionalnih vrednosti  narodne umetnosti (izložbe, radionice, konkursi, prodajne izložbe) .

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše reginalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat će uskoro iznedriti Mađarski kulturni centar na Paliću, buduće mesto susreta i razmena ideja, mesto u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR