Etnofest 2010

Po kišnoj večeri u zaklonu Velike terase, startovao je sedmi po redu Etnofest. Festival čiji je program u prvoj večeri prijatno iznenadio i oduševio svakog posetioca.
Čast da otvori festival imala je austrijska grupa "Grooveheadz orchestra" koja je i imala najteži zadatak, a to je pokretanje i animiranje subotičke publike koja je u početku delovala nezaiteresovano i pomalo stidljivo, kako samo ona zna da bude. No, sjajan internacionalni bend je pre svega svojom muzikom i nastupom, veoma brzo uspeo da aktivira publiku i olakša posao sledećim izvođačima.

Slika

Za dodatno zagrevanje raje, pobrinula se novosadska škola sambe Bateria Sambansa, koja je u ritmu sambe napavil dobru uvertiru za zvezde večeri, Kiril u saradnji sa Serdžuk orketrom i Rasom Tweedom.

Slika
Za dobar samba ritam, Bateria Sambansa

Slika

Slika
Ras Tweed

I na kraju nešto što se retko viđa kod subotičke publike.
SlikaKOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Koliko god da se organizatori festivala trudili, ne mogu da reše probleme koji nisu do njih. Palić je kao destinacija pokazao sve svoje nedostatke. Dovoljna je samo jedna kiša i sva turističak priča pada u prljavu vodu jezera, jer organizatori festivala nemaju alternativni adekvatan prostor za organizaciju događaja. Etnofest je samo prvi u nizu festivala, pitanje je kako će proći filmski festival i Summertrip, kojima po svemu sudeći predstoji identičan problem.

    Mogu novinari da pišu sve i svašta, ali tek kada se oden na događaj shvati se da je Velika terasa Paliću potrebnija nego čista voda jezera. Lično, ne vidim smisao truda organizastora da dovede vrhunske izvođače i da iz godine u godinu razvija festival ako je samo jedna kiša dovoljna da se čitav trud anulira.

    Organizatori, hvala na entuzijazmu i dobrom provodu!

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: