Fabrika kablova dobila subvenciju za kupovinu zemljišta u Subotici

Austrijska kompanija Feller dobila je 539.000 evra kroz državnu subvenciju, za kupovinu zemljišta i izgradnju fabrike za proizvodnju kablova za napajanje u industirjskoj zoni Subotice. Pošto je jedan od uslova za dobijanje ove državne pomoći zapošljavanje novih 53 radnika, gruba računica ukazuje da će fabrika dobiti malo više od 10.000 evra po novozaposlenom.

Domaća podružnica koja je i dobila subvenciju osnovana je 2. decembra 2021. godine, u vlasništvu je austrijske kompanije „Josef Feller“, a bavi se proizvodnjom ostalih elektronskih i električnih provodnika i kablova.

Sprovođenjem projekta izgradnje fabrike biće zaposleno najmanje 53 nova radnika na neodređeno vreme u roku od tri godine (računajući od dana podnošenja prijave) i u materijalna i nematerijalna sredstva uloženo još 3,8 miliona evra.

Takođe, zaposlenima će Feller morati da isplaćuje platu najmanje 20 odsto veću od minimalne.

U narednih pet godina, ugovorom je obavezno, da Feller ne smanjuje broj zaposlenih ispod 60, kao ni vrednost materijalnih i nematerijalnih sredstava.

 

Nova ekonomijaKOMENTARI

 1. Miša _Su kaže:

  Kanda je cela naša ekonomska politika jedan veliki Feler.

 2. neko tamo kaže:

  I dalje motamo kablove…..

 3. Rax kaže:

  Jos jedan uspeh Slobodne Zone Subotica!

 4. Madjar kaže:

  Od svakog zaposlenog dobija 10,000 € od drzave. Dobar posao

 5. Antikuknjavator kaže:

  2009/10/11/12 posla nigde na vidiku. Vapili za ovakvim firmama. Sad ne valjaju firme??? Eeee deco moja,rdjavom ku.cu i dlake smetaju. Vi bi u Srbiji da imate platu 200000 bez srednje škole i da se ne odvajate od mamice i tatice. Nema toga ovde. Morate se odlučiti da li 500-600e i mama i tata ili po Nemačkama,Austrougarskama,Irskama i Engleskama za 1500e ali bez mame i tate.

 6. croat kaže:

  Pelene kupuju radnici ili drzava ili firma?

 7. Tramp kaže:

  Koja,s..nja. Nikad kraja čerupanju države.

 8. stormwatch kaže:

  @Antikuknjavator

  Samo da te podsetim da je onaj sto te parizerom hrani prvi govorio da su takve fabrike propast i izdaja Srbije….sada posle 12 godina ispadose to najvece investicije na svetu kakvih nigde drugde nema….

 9. Sale kaže:

  I posle 3godine svi na biro a do tada plata 55000din I na kraju firma dobila besplatnu radnu snagu za period dok je poslovala ovde,samo u ovoj nasoj „naprednoj“ drzavi…

 10. pista kaže:

  A zasto dajete jednog stranoj firmi te pare kada posluje kao d.o.o.? sutra ce prijaviti stecaj i nikom nista, cak ni svojom „imovinom“ ne moze pruziti ikakvu garanciju posto d.o.o. obicno nemaju „imovinu“ … bas me interesuje da li su im britanci ili ameri platili za sirenje firme? https://www.feller-at.com/locations-e.htm

 11. zorica kaže:

  Antikuknjavator
  Svaka ti na mestu…nista vise netreba reci….ali ovo je subotica i nasi dragi cangrizavi suboticani….

 12. neko tamo kaže:

  ako vec 15-ak i vise godina u nazad otvaramo uglavnom fabrike za motanje kablova to se tesko moze nazvati napretkom. To je za ove ovde sto velicaju motanje kablova i vicu kako je sve to dobro i sjajno i kako kukamo i nista nam ne odgovara….

 13. Trovach kaže:

  @neko tamo…Oni prvi ne bi motali kablove. Mnogo lepse je lelemudati u nekoj kancelariji u nekom JP.

 14. Neko ko je niko kaže:

  @zorica – retko da se, pored onog kojeg si pomenula, ovde nađe neko normalan kao ti da komentariše. Ovo je kao đubrište iznad kojeg lete muve govnare (neću da navodim poimenice, cenzurisaće mi po običaju). Pored gradsubotica.co.rs, koji ih forsira,najbolje je proći i zapušiti nos. Čudim se tebi, Duletu i još nekima, a i sebi, da imate živaca, da raspravljate sa takvima kojima nikada i ništa nije dobro osim, izgleda, Đilasa, Ćute, Marinike i takvog ološa. Za njih nemaju reči kritike. A ponavljam već sto puta, voleo bih da doživim da dođu NJIHOVI (pomenuti) na vlast, pa da osetim to BLAGOSTANJE koje bi zavladalo u Srbiji! Baš kao od 5.okrobra 2000 – Za mnom braćo tifusari!

 15. ChuChu kaže:

  Fabriku kablova mogu otvoriti, ali da li će uspeti naći nekoga da im u pelenama radi za 50.000 din…..sumnjam

 16. Johanis kaže:

  @ To je istina jer oni koji su došli u Suboticu sa visokom školskom spremom još ni kablove nisu izmislili ,kamoli da ih motaju.

 17. Kad majmuni kolo vode kaže:

  ChuChu – Ajde, matere ti, nađi mi nekog i navedi da potvrdi ko radi u pelenama!

 18. Maki kaže:

  Sramota šta nam rade zbog šake sendvičarski pArizeroški botova

 19. X-MEN kaže:

  Maki*
  Mi imamo naše firme ?

OSTAVITE KOMENTAR

9 + = 15

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: