Falsifikati negro bombona, medenog srca i minjon kocki

Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je 26. maja ove godine donela tri rešenja kojim su usvojeni zahtevi za preduzimanje mera zaštite registrovanih žigova važećih na teritoriji Srbije za brendove „Negro”, „Medeno srce” i „Minjon-kocke”, uključujući meru privremenog oduzimanja i zadržavanja proizvoda s krivotvorenim žigom, zbog sumnje da su tim proizvodom povređena prava intelektualne svojine „Pionira”. Inspektori su na terenu i oduzimaju robu od svih učesnika na tržištu kod kojih nalaze falsifikovanu robu ili koji je prodaju, a najpre od uvoznika. Već je zaplenjeno 15.000 komada proizvoda.

 

Kako navode, proizvođač plagijata negro bombona je privredno društvo „Evropa” iz Skoplja, Makedonija, uvoznik za Srbiju je privredno društvo „Inter-goreks” iz Užica, a distributer je privredno društvo „Makedo Evropa” iz Niša.

 

Proizvođač plagijata medenog srca je kompanija iz Makedonije, a uvoznik za Srbiju je privredno društvo iz Niša, dok je proizvođač plagijata minjon-kocki privredno društvo iz Loznice.

 

„Pionir” navodi da je ta najstarija domaća konditorska kompanija, u skladu sa zakonskim propisima, žigom zaštitila svoje proizvode, zbog visokog kvaliteta i odlične pozicioniranosti na tržištu. I pored toga, česta je meta falsifikovanja, i to pretežno inostranih proizvođača.

 

Kako podsećaju, pre dve godine su na udaru bile lešnik karamele i negro bombone, a sada su čak tri proizvoda predmet krivotvorenja.

medeno srceKOMENTARI

  1. pajo kaže:

    Nije vise pionir Subotica!Samo pogon Subotica!

  2. Loš Đak kaže:

    Ja sam ionako da dijeti, pa se mnogo ne štrecam. Samo da ne počnu da falsifikuju pogon iz Apatina :-).

  3. Nierika kaže:

    Sta bre Subotica koji moj? Beograd, batice… zna se gde su poslovi

OSTAVITE KOMENTAR