Farbom protiv grafita

U subotu 21.juna Mesna zajednica Centar III organizovala je veliku radnu akciju čišćenja i spremanja ovog naselja.

 

Preko 50 aktivista učestvovalo je u ovoj akciji u kojoj su prioritet imala zapuštena i zakorovljena mesta u  okruženju, zatim uklanjanje dela grafita na pojedinim zgradama kao i spremanje unutrašnjih i spoljašnjih delova prostorija mesne zajednice.

 

Takođe i određeni broj građana se pridružio ovoj akciji pospremivši lokacije ispred svojih kuća ili zgrada.U posetu ovoj radnoj akciji stigla je i pomoćnica gradonačelnika za komunalna pitanja i zaštitu životne sredine Mária Kern Sólya koja je istakla da je naša mesna zajednica primer kako se treba odnositi prema svom okruženju i pohvalila akciju koju je MZ Centar III realizovao sredstvima dobijenom na konkursu za zaštitu životne sredine.Ovo je bila samo jedna u nizu brojnih aktivnosti koju je organizovala ova mesna zajednica u ovoj jubilarnoj pedesetoj godini od postojanja a svakako da se angažovanost oko svih mogućih komunalnih akcija nastavlja i u narednom periodu.

tokio 2 anti grafiti centar centar 3 centar grafiti farba grafiti subotica mz centar 3 tokioKOMENTARI

 1. dule kaže:

  bravo za ovu mesnu zajednicu,ovi ostali kao da ništa ni nerade

 2. Nasa Stvar kaže:

  Bravo za vas!!

  A sta rade ovi na radijalcu?? Ni ne znam ko je tu glavni ali njih ladno zabole za mesnu zajednicu, nikakve akcije, ambicije, zelje da se ulepsa ili uklone bezbrojni "albiji" po drvecu, kantama, zidovima.

  Ko uopste postavlja te nesposobne ljude u mesne zajednice???

 3. Usputachni kaže:

  Vama treba trajno resenje za te grafite a ne nanosenje bezbroj slojeva farbe koja na kraju pukne i otpada. Usput lepo je ofarbati ali je problem posle sto zgrada iz jednog "papagaja" pocinje da bude drugi "papagaj". Postoji tehnika koja je bolja od konstantnog farbanja,ja sam to vec nekoliko puta spominjao ali niko izgleda nije zinteresovan,nazalost. Moglo bi se ustedeti i ne bi ste imali "papagaje".

  Inace svaka cast i yes za akciju. Da se vidi da ima organizovanih gradjana i onih koji su voljni raditi a ne samo pricati. Od price nema nista!

 4. JimmyQ kaže:

  I sad još 500 aktvista koji će imati zadatak da polome obe ruke svakom debilu koji se približi zgradi s namerom da napiše nešto "pametno i poučno"… eto je već utopija 🙂

  +50 aktivista koji će "ofarbati" svakog policajca u unifori na kojeg naiđu u kafiću, pečenjari i kladionici 😉

OSTAVITE KOMENTAR