Fasada Pozorišta od stakla i kamena

Radi se peta faza izgradnje Pozorišta koja obuhvata zatvaranje fasada sa Korzoa i prema Trgu slobode, odnosno Zelenoj fontani, kao i pokrivanje krova. Rešenje za ove dve fasade postoji i ono predviđa da će prema Korzou biti kombinacija stakla i kamena, a prema Zelenoj fontani samo kamen – izjavio je za “Subotičke novine” Peter Blau, direktor Direkcije za izgradnju grada.

Narodno pozoriste-gradiliste-izlivanje ploce-stari deo-rekonstrukcija (2)
Ovih dana radi se na prstenu kanalizacije za Pozorište i priključak na gradski kolektorski sistem. Za ovu fazu imamo obezbeđeno 225 miliona dinara i ona će trajati do kraja maja, zavisno od vremenskih uslova. Za šestu fazu kada je reč o sredstvima imamo nagoveštaje, u njoj će biti urađene i preostale dve fasade iz sporednih ulica – Branislava Nušića i Pozorišne, a ako nešto sredstava ostane, biće iskorišćena za neke instalacije koje možemo da uradimo unutar objekta“, kaže Blau za “Subotičke”.KOMENTARI

 1. Vesko kaže:

  Kada je Gospon Blau obecao trebalo bi da se ostvari, samo da se posle ne mora izvinjavati građanima.

 2. ferenc kaže:

  Barem se izvinuo i priznao gresku (za razliku od nekih koji malo bahati ali i sujetni.)

 3. Rastafarijanac kaže:

  Prošao sam danas tuda. Naziru se konture stubova obloženih mermerom. Lepo. Plašim se samo dolazećih izbora i primitiovaca koji će ih oblepiti šarenim plakatima sa kojih će nas podrugljivo gledati neki fotošopirani mediokriteti, obećavajući nam med i mleko. Biće naravno dovoljno samo da zaokružimo taj i taj broj …

 4. Megille kaže:

  @ ferenc , Blau treba da odgovara za svoje propuste. Treba ga pitati da li će građanima Subotice -poreskim obveznicima vratiti i novce koji su nestručno potrošene. Znači nekima je u ovom društvu dozvoljeno da uvek greše i da se greške rešavaju izvinjenjima-prestrašno. A odgovornost ,halloo?

 5. Termovizija kaže:

  Koji stepen energetske efikasnosti se očekuje u novom objektu pozorišta? Ili će se na i na grejanje trošiti milioni?

 6. ggg kaže:

  Lepše bi bilo da se stakleni zid stavi prema sporednim ulicama, da se ne vidi.

 7. Moje ime kaže:

  Kamen je baš tako prirodni element sa ovih prostora. Uklopiće se u ambijent kao piletu sise. Ovo siroto pozorište je sinonim za materijalnu i duhovnu propast Subotice . Trebalo bi staviti tablu kada se jednog dana nekim čudom i otvori , sa imenima svih koji su zaslužni za mrcvarenje, od čelnika SVM-a, preko DS-a do SNS-a. I još kad bi objavili i sve račune, pa da vidimo da nas je koštalo kao sidnejska opera, a dobićemo šta dobijemo. Uglavnom preskupu skalameriju.

 8. dejan kaže:

  sto se mene tice ja sam mladj i meni ce dopasti pozoriste .staklo sa onim prelepim stubovima

 9. dejan kaže:

  a drugo sto zelim da kazem , tema o pozoristu slusam od malena i onda ste pljuvali i 20 godina bila rusevina sada se gradi preleo je i dalje pljujete , .nije vas sramota ?

OSTAVITE KOMENTAR

3 + = 7

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: