Feher: Ubio bih ponovo

“Ubijanje? To je bila moja potreba, uradio sam to u samoodbrani. Ako bi se potreba ponovo ukazala opet bih ubio. Kada sam napadnut, ja reagujem, tako sam istreniran tokom služenja vojske u Mađarskoj. Naučen sam da branim sebe pa i po cenu života. Nekada je nemoguće izbeći štetu”.

Ovim rečima Norbert Feher, ovdašnjoj javnosti poznatiji po imenima Igor Srbin i Igor Vaclavić, objašnjava svirepe zločine koje je počinio u jednom intervjuu za list “Libero”. Višestruki ubica sa 18 identiteta, za kojim je tragala cela Evropa, ponovio tvrdnje koje je već iznosio u javnosti, govoreći da mu se “pripisuju dela koja nije počinio”.

– Oni mi pripisuju ubistva i pljačke koje ja apsolutno nisam počinio – kazao je ovaj Subotičanin kao po već dobro utvrđenom scenariju.

“Morao sam da ubijem policajce”

Kako prenose italijanski mediji, Igor Srbin je, govoreći na tečnom italijanskom preko video-linka iz zatvora Zuera u Španiji, ispričao kako je došlo do stravičnih zločina. Obučen u farmerke, belu košulju i prsluk, obrijan, dva sata je samouvereno iznosio odbranu.

U jednom trenutku okrenuo se ka Frančeski Veri, ćerki jedne od svojih žrtava, i obratio joj se.

– Morao sam to da uradim. Upucao sam Ravaljija jer je imao pištolj u ruci. Onda sam pucao u Verija bez gledanja da li je naoružan jer su za mene obojica bili policajci i ja sam morao da ih “oborim” – ispričao je Igor Srbin u svojoj odbrani.

Na saslušanju pred sudom u Bolonji govorio je o ubistvima dajući prvi put objašnjenje o tome šta se tačno dogodilo u Budriju.

– Otišao sam da uzmem 10.000 evra – započeo je on dodajući da je mu je barmen kog je ubio dugovao novac i poričući hipoteze da je bilo koga opljačkao. Ovo ubistvo dogodilo se aprila 2017. godine u Burdiju, dok se ubistvo Verija odigralo sedam dana kasnije u Portamađoreu.

Podsećanja radi, državljanin Srbije Igor Vaclavić uhapšen je u Španiji decembra 2017. godine. Uhapšen je nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, među njima i dvojica pripadnika španske Civilne garde.

Jedan od najtraženijih ljudi iz Srbije ikada, u martu ove godine osuđen je u Italiji na doživotnu robiju. Zanimljivo je da je u međuvremenu postao verski fanatik, a u razgovoru sa psiholozima tvrdio je da je ubijao jer mu je “bog tako naredio”. Njegovi dani u kazamatu sada se svode na ustajanje rano ujutru, treniranje i čitanje religijskih knjiga i časopisa.

Inače, Feher će biti podvrgnut i psihijatrijskom posmatranju.

 

BLIC

 KOMENTARI

  1. djuz kaže:

    Taj nije zaslužio da više vidi belog dana pa nek u prdekani u mašti ubija koliko hoće,brže će istrunuti.

  2. gligorije kaže:

    Uh covece, koliko poznatih profi ubica je iz Subotice poslednjih 30 godina?

  3. Mister No kaže:

    Postao je verski fanatik. To pretpostavljam znači da čita stalno versku literaturu, jer veru ne może da praktikuje u datim uslovima. Ne bi bio tamo gde jeste da je bio umereni vernik praktičar,možda. Praktikovanje vere może da pomogne čoveku u rešavanju raznih problema ali ne uvek,u nekim slučajevima mora se tražiti pomoć lekara. Norbert je ozbiljno psihički poremećena osoba koja mora biti pod policijskim i lekarakim nadzorom,čemu govori u prilog da se ne kaje zbog učinjenog. Daj Boże da se Norbert pokaje i moli Boga da mu oprosti zbog greha. Ima vremena u neograničenim količinama,da traži oprost.

OSTAVITE KOMENTAR