Feher uhvaćen posle masakra na farmi !

Subotičanin Norbert Feher (36), poznat i kao Igor Vaclavić, Igor Srbin, pa čak i Igor Rus, najtraženiji državljanin Srbije u Italiji, uhapšen je u četvrtak u Španiji, u Turuelu, blizu Saragose, i to nakon masakra u kom je likvidirao dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog stočara!

Vaclavić je 5. decembra upao na jednu farmu i tom prilikom teško povredio dvoje ljudi koji su, srećom, uspeli da pobegnu i da sve prijave policiji. U prvom momentu sumnjalo se da pljačkaš pripada nekoj rumunskoj bandi, ali je proverom tragova utvrđeno da je napadač ozloglašeni Feher, za kojim je već mesecima italijanska policija tragala zbog tri ubistva. Ako se izuzmu mafijaši, Feher je bio najtraženiji kriminalac na Apeninima.

Kada su došli do informacije gde se krije Feher, dvojica pripadnika Crvene garde Viktor Romero Perez (30) i Viktor Hesus Kabaljer, krenula su u potragu, a pridružio im se stočar Hose Luis Iranko, koji dobro poznaje teritoriju.

Oni su opkolili kuću u kojoj se višestruki ubica krije, ali je on pucao na njih i ubio svu trojicu. Posle ubistva pokupio je njihovo oružje i odeću i pobegao. Ovaj put nije imao sreće jer se nedaleko od mesta zločina slupao, što je policija koja mu je bila za vratom iskoristila da ga uhapsi.

Feher se nije opirao hapšenju, a kod njega je nađeno oružje iz kojeg je ubio tri žrtve. Kako ne zna španski jezik, prava su morali da mu pročitaju na italijanskom.

Ono što je za sada nepoznato je kada je Feher našao utočište u Španiji i ko mu je pomogao da pređe put od skoro hiljadu i po kilometara iz Italije do mesta gde je uhapšen.

Vaclavić je inače jedno vreme boravio u Valensiji, nedaleko od mesta u kom je uhapšen, a u ovoj španskoj luci je, navodno, radio kao žigolo.

Za njih je italijanska policija tragala od 1. aprila ove godine, kada je ubio Davida Fabrija (52), vlasnika bara u Bolonji jer mu nije predao novac. Nakon pljačke pobegao je u obližnju šumu, a ubio je i šumskog čuvara da ga ovaj ne bi odao.

– Iako smo doživeli stravičnu tragediju i izgubili dvojicu policajaca i jednog civila, izveli smo brzu akciju i uhvatili begunca – kazao je komandant Civilne garde koji nije skrivao bes i ljutnju jer je Vaclavić ubio još troje nedužnih ljudi.

Španski mediji su preneli da su građani ogorčeni što su dvojica policajaca i jedan civil stradali u hapšenju Vaclavića. Oni navode da su njihove porodice toliko besne da su spremne da Vaclavića živog linčuju.

Pre nego što je uhapšen u Španiji, Igor Vaclavić ili Igor Rus, kako je samog sebe oslovljavao, poslednji put je viđen u Bolonji, u Italiji, pa je taj deo zemlje poslednjih nekoliko meseci bio pod opsadom policije jer je Vaclavić bio jedan od najtraženijih begunaca. On je u toj zemlji bio na poternici zbog ubistva koje je počinio 1. aprila prilikom pljačke u gradu Budrio kod Bolonje. Sumnja se da je tada ubio vlasnika jednog bara, nakon čega je pobegao u šumu. Sedam dana kasnije, pucao je na dvojicu šumara i ubio jednog, a drugog teško ranio. Tokom potere za njim, italijanska policija ga je povezala s još jednim nerešenim ubistvom iz 2015. godine.

 

 KOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Čestitam španskoj policiji,uspešno hapšenje. Stavite u okove našeg psihopatu i bacite ključ.

OSTAVITE KOMENTAR