Fejsbuk grupa za pomoć sugrađanima u karantinu

Odmah po objavljivanju vanrednog stanja i novih pravila ponašanja koja nalažu starijim građanima da ostanu kod kuće, naši sugrađani su reagovali i osnovali fejsbuk grupu „Pomoć sugrađanima u karantinu – Subotica“.

U grupi u kojoj pomoć možete potražiti ili ponuditi, na adresi  Pomoc sugradjanima u karantinu – SUBOTICA  više desetina Subotičana iz raznih delova grada već se stavilo na raspolaganje.

“Odaziv građana je veoma dobar.  Građani se sami povezuju i za sada to funkcioniše bez problema, a po postovima se vidi da su svi koji su tražili pomoć gotovo istovremeno našli nekoga u blizini – kaže Damir Tepavac koji je pokrenuo subotičku grupu po uzoru na onu za pomoć građanima Srbije.

Takođe se primećuje da je znatno  više onih koji bi da pomognu od onih koji pomoć traže. Razlog je možda i to što se radi o kategoriji stanovništva koja slabije ili čak nikako ne koristi internet pa je uvođenje posebne telefonske linije itekako potrebno.

Damir takođe podržava kampanju #OstajemKodKuće i apeluje na sve, a ne samo na starije, da se odgovorno ponašaju prema sebi i drugima,  a onima koji pomažu i pomoć primaju šalje sledeća uputstva:

 KOMENTARI

 1. kralj kaže:

  grupa vec broji vise od 1500 ljudi i niko nije ostao uskracen pomoci, svaka cast volonterima i srecno im bilo.

 2. stvarno kaže:

  ne razumem ljude koji na ovu vest udaraju dislike

 3. Bravo kaže:

  Ugledajmo se na našu decu.

 4. ČINJENICA kaže:

  Kamo sreće da osim penzionera, članovi grupe, ali i svi drugi do +65, ne traba da zaziru od ove andrmolje zvane COVID-19? Jer je, po svemu sudeći, ovoj pošasti, možda veštačkim stvorenoj, svejedno ko je u pitanju i koliko leta ima na grbači Kakav će globalni, ali i u bližem okruženju biti krajnji ishod, tek će se, a kada ne zna se, videti. Naravno, ko vidi.

 5. Oki kaže:

  @ stvarno
  Ima ih jako puno mrzitelja.
  Većina nas je gledala Štrumpfove i svi bi nekako da se postanemo poput nekih likova, ali neki su se zakačili za onog što mrzi sve i svja.

OSTAVITE KOMENTAR