Ferenc i Ištvan – ekstremni pešaci

Krenuli su peške iz Subotice još 2007. godine. Cilj im je kraj sveta, odnosno Subotica, do koje će stići idući oko kugle. Dame i gospodo – braća Ivanič :

 

 

Ferenc Ivanics   (1976)                                         Istvan Ivanics (1982)


I pre ovog poduhvata, Ferenc je proputovao Evropu biciklom, Ištvan mopedom, hodali su preko divljih planina Crne Gore i preko Srbije do svoje kuće na Paliću, kao od šale. I to sve bez novca, što je princip svih World Walkersa. Preživljava se od pomoći lokalnog stanovništva ili radeći u mestima boravka. Prevozno sredstvo se može koristiti samo pri prelasku mora i okeana.

Braća su trenutno na pola puta, na karipskom ostrvu Matrinik. Dnevno prelaze 15 – 25 milja iskušavajući granice ljudskih mogućnosti ali i noseći poruku prijateljstva i bratstva, udaljenim ljudima i zajednicama. Pred njima je još 20 000 kilometara. Kada se vrate u Suboticu, njihov grad i Evropa više neće biti kao te 2007. godine ali će oni biti bogatiji za neverovatna iskustva i avanture.

 KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  BRAVO! Ovo je fenomenalno!

 2. dasHHa kaže:

  Ja pojma nemam za ove momke da su krenuli u ovakvu avanturu. Dali je ovo bilo do sad u vestima,medijima, ma bilo gde da su se spomenuli za ove 4 godine?? Cestitam na poduhvatu i nadam se da im barem srpska diplomatija (ambasade i konzulati) izlaze u susret za vize i slicno.

 3. dasHHa kaže:

  Jedan mali detalj mi je zapeo za oko;dali to nose baseball palice na ruksacima ili je tripod za kotlic ili kameru?? :mrgreen:

 4. dasHHa kaže:

  Nebi da trolam ali evo i treci post sasvim slucajno.Ova druga fotka pretpostavljam da je Severna Afrika(Alzir,Maroko ili Tunis),koza na putu ukazuje na to ali ova suma kablova razuzdana po banderama pokazuje da ima i gorih slucajeva od naseg grada 😀

 5. totesz kaže:

  A ako neko ima volje, moze
  im pomoci: 

  http://www.freeforum.hu/ferncistvan/topik/43304

   

 6. totesz kaže:

  Svaka pomoc je dobrodosla, jer trebace im novac za put iz Cilea do Australije. Za brod ili avion, to se jos ne zna.

 7. emanuel kaže:

  Ja sam nedavno gledao neki snimak sa nekog tropskog ostrva/whatnot …. nije njima uopste Lose 🙂

 8. dieselkeful kaže:

  Svaka vam čast komšilje samo napred,pa da se vidimo ponovo tamo negde 2014-e!?!

 9. Morbid kaže:

  da li je moguce da moraju da traze pomoc preko freeforum.hu,da mi u subotici nemamo nista slicno???

 10. Williamson kaže:

  Svaka cast momci !

OSTAVITE KOMENTAR