Formirana Ženska mreža u GrO SSP

Predsednica Ženske mreže Stranke slobode i pravde, Ferida Čustović, posetila je Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Subotici povodom osnivanja lokalne ženske mreže GrO SSP Subotica na čijem čelu je izabrana dipl. inženjer agronomije Ana Prćić.

Na sastanku kojem je prisustvovao veći broj članica gradskog odbora g-đa Ćustović je istakla značaj formiranja lokalnih ženskih mreža širom Srbije jer su upravo žene prepoznale Stranku slobode i pravde kao mesto gde mogu ostvariti svoja prava koja su u poslednjoj deceniji značajno ugrožena odnosom vlasti prema određenim segmentima društva u kojima žene često trpe mentalnu i neretko fizičku torturu od strane svojih bračnih drugova ili partnera, ali i kao mesto gde se njihov glas može uvek čuti i da SSP svojim primerom gde 40% članstva čine  žene, gde na čelima gradskih odbora se nalaze upravo one, sa čime se SSP kao politička organizacija izuzetno ponosi, a i činjenica da je nositeljka izborne liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ na parlamentarnim izborima koji će se održati 3. aprila ove godine jedna svima poznata i danas najhrabrija žena u Srbiji g-đa Marinika Tepić – buduća predsednica vlade Republike Srbije.

Predsednica lokalne ženske mreže SSP u Subotici Ana Prćić iznela je pred novinarima najčešće probleme sa kojima se suočavaju žene u Subotici i posebno istakla problem žena starijih od 50 godina prilikom zapošljavanja gde je ispred ženske mreže ponudila pomoć tim ženama u sastavljanju profesionalnih biografija (CV-ja) kao i obuku kako da dođu do neophodnih informacija koristeći računare odnosno internet alatke koje su danas dostupne svima ali nažalost informatička pismenost među starijim stanovništvom u Srbiji nije nešto posebno visoka. Ona je takođe istakla da će Ženska mreža SSP Subotica pomoći ženama žrtvama nasilja u porodici te da će vrata gradskog odbora SSP u Subotici biti uvek otvorena ubuduće za sve žene koje nemaju kome da se obrate, a suočavaju se sa nasiljem u porodici.

Na sastanku je posebno istaknut plan SSP da nakon pobede na izborima jedan od prvih koraka u oporavku Srbije bude upravo formiranje alimentacionog fonda koji će ženama koje su prošle kroz razvod i postale samohrane majke, država isplaćivati alimentaciju u onim slučajevima gde nesavesni roditelji ne ispunjavaju svoje obaveze, a država će se naknadno angažovati da taj novac naplati od tih nesavesnih roditelja, a sve sa ciljem da samohrane majke nakon razvoda mogu bezbrižno da obezbede svojoj deci sve što je potrebno za normalan život.

Ova poseta Feride Ćustović subotičkom gradskom odboru Stranke slobode i pravde ostavila je pored izuzetno opuštene, pozitivne atmosfere i veoma snažan utisak da postoji ogromna volja za poboljšanjem položaja žena u Srbiji, a upravo će ta volja biti glavni pokretač da se i sve ostale žene bez obzira da li su politički opredeljene ili aktivne imati mogućnost da nam se pridruže u jednom zajedničkom cilju kreiranja jedne nove Srbije koja će ženama povratiti nadu u sistem i državu što nažalost do sada nije bio prioritet, bar u praksi.

Služba za javnost GrO SSP SuboticaKOMENTARI

 1. Timi kaže:

  Bravo za hrabre Subotičanke, podrška za vaš rad!

 2. Pavle kaže:

  Svaka čast na hrabrosti ženama iz Subotice.
  Samo vaše odlučno i pošteno angažovanje može učiniti ovaj svet boljim i pravednijim za sve. Podrška organizatoru.

 3. Helen kaže:

  Bravo žene, podrška!

 4. Jovan kaže:

  Velika podrska za ove hrabre zene! Svaka cast!

 5. Lilith kaže:

  Podrška ženama, podrška za Mariniku!

 6. Mama kaže:

  Samo žene, mogu spasiti Srbiju i svet. Hrabro napred Marinika

 7. Pit kaže:

  @vasa

  Ne, Fahrijin spasava Srbiju!?

 8. đevrek kaže:

  “ naplati od tih nesavesnih roditelja“-Ma nemoj! Nesavestan roditelj? Jeste li i Vi neke IN??? kao da roditelj koji je razveden ne želi svojoj deci pružiti. Ali ako nema? Ako je u obavezi a na primer bolestanje? Hoćete li pomoći tom roditelju da ima odakle dati deci? I od kada je marinika predsednica vlade prvo skoči te reci opaaaaaaa!!! Sramite se što Bogohulite a ja Vas se sramim što ste uopšte Subotičanke.

OSTAVITE KOMENTAR

86 + = 94

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: