Ferveks privremeno povučen iz prometa

Sve serije lekova Ferveks za odrasle i za decu privremeno su danas povučene iz prometa radi dodatnih analiza i iz predostrožnosti, zbog leka Ferveks adalt rozberi (FERVEX ADULT RASPBERRY), koji se ne nalazi u prometu u našoj zemlji.

Odluka je doneta nakon što je proizvođač, kompanija Bristol-Majers Skvib (Bristol-Myers Squibb), poslala obaveštenje da je tokom rutinskog ispitivanja leka Ferveks adalt rozberi ustanovljeno mikrobiološko odstupanje.

 

“Napominjemo da na tržištu Republike Srbije lek Ferveks adalt rozberi nije registrovan i ne nalazi se u prometu, ali je sličnog sastava kao lekovi navedeni u saopštenju proizvođača, te je kao dodatna mera predostrožnosti doneta dobrovoljna odluka o njihovom privremenom povlačenju sa tržišta Srbije”, saopštio je FarmaSvis Srbija info.

 

“Na navedene lekove nisu registrovane prijave neželjenih reakcija, niti je bilo prijava reklamacija u vezi sa ovim događajem. O svim preduzetim aktivnostima, a u skladu sa zakonskim obavezama, blagovremeno su obaveštene sve relevantne institucije”, dodaje se u saopštenju.

 

Ferveks za odrasle bez šećera i dalje je u redovnoj prodaji.

 

TanjugKOMENTARI

  1. knjiski_moljac kaže:

    Nije istina da je povucen. Mozda je izdata naredba ali se Fervex jos moze naci u apotekama. Evo ja danas kupila celu kutiju. Ono sto je sporno je Fervex sa ukusom maline.

OSTAVITE KOMENTAR