Festival pameti

Kako najavljuje Kancelarija za mlade, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje APV i u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Subotice, u petak, 10. decembra 2010. godine, sa početkom u 13 časova u Tehničkoj školi "Ivan Sarić ", biće održan Festival pameti.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje festivalu će prisustvovati prof. dr Zoltan Jegeš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, a u ime grada Subotice, član Gradskog veća Slobodan Čamprag.

Osnova za takmičenje učenika srednjih škola je mozgalica "DORIS", koja je proglašena za najbolju slagalicu u 2009. godini od strane najprestižnijeg američkog časopisa "GAMES", za rekreativnu matematiku i logičke igre. Tri najbolja učenika koji osvoje maksimalni broj poena braniće boje Subotice na pokrajinskom takmičenju koje će se održati u Novom Sadu sledeće godine, u konkurenciji 20 gradova i opština iz AP Vojvodine.

SlikaKOMENTARI

 1. Dreamgirl kaže:
  Intelektualna igračka DORIS mogla bi da postane jedan od prozvoda koji bi, poput mađarske Rubikove kocke, mogao da osvoji svet, a njenog autora Zdravka Živkovića i zemlju učini poznatijima.
  DORIS je bazirana na jednostavnom principu slaganja triju boja sa mogućnošću kreacije svih mogućih figura.

  Namenjena je i deci i odraslima, a osim zabavnog ima i edukativni karakter. Uskoro će, prema Živkovićevim rečima, i korisnici AJFON telefona moći da uživaju u elektronskoj varijanti mozgalice.

  Jedan rekord Rubikove kocke sa brojem kombinacija već je nadmašen, a o onom drugom o broju prodatih primeraka moći će se govoriti i u kontekstu cene.

  Američka cena slagalice je 125 dolara, dok će se kod nas prodavati za 3500 dinara. Prava na prodaju ima TOP ŠOP.

  Izvor: RTV

OSTAVITE KOMENTAR