Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine svečano će u Subotici otvoriti potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, saopštio je biro vojvođanske vlade za odnose s javnošću.

brak bet i bua

Na tom festivalu, 64. po redu, do 13. aprila takmičiće se šest predstava, prema izboru festivalskog selektora Dušana Petrovića.

 

Posle pregledane ukupno 31 predstave u proteklih godinu dana, reditelj Petrović je za festival odabrao dramu “Gospođa Olga” M. Bojića u režiji Gorčina Stojanovića u izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.

 

Molijerovog “Don Žuana”, mladog reditelja Igora Vuka Torbice, izvešće zrenjaninsko Narodno pozorište “Toša Jovanović” a s predstavom “Neoplanta” Lasla Vegela u režiji Andraša Urbana nastupiće Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz.

 

U festivalskoj selekciji su i koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Novosadskog pozorišta, “Neka se jave najbolji”, Ane Terek, u režiji Zoltana Puškaša, “Kralj Ibi” Alfreda Žarija i reditelja Andraša Demetera u izvođenju Drame na mađarskom jeziku, Narodnog pozorišta u Subotici.

 

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici nastupiće s predstavom “Brak Beti i Bua” Kristofera Duranga u režiji Olivere Đorđević.

 

Selektor Petrović odabrao je za 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine i šest predstava za decu.

 

RTVKOMENTARI

  1. nekoime kaže:

    je l zna neko cenu karata za predstave i vreme trajanj i da li jos ima karata?

    na telefone se niko ne javlja

  2. Sergio kaže:

    Od svih vojvođanskih pozorišta, najviše cenim novosadsko i somborsko.

OSTAVITE KOMENTAR