Festival „Slobodna zona“ i u Subotici

Filmski festival „Slobodna zona“ je započeo turneju 2016 na kojoj će učestvovati preko 40 gradova Srbije među kojima je i Subotica. U Subotici će se filmovi prikazivati u Filmskom klubu Otvorenog univerziteta od 08. do 11. juna sa početkom u 20.00 časova, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

U okviru turneje Festivala Slobodna zona publika će imati priliku da pogleda 4 najbolja filma po izboru publike i selektora festivala.

2016 SZ Turneja FB cover-01
Predvodnik repertoara je ubedljivi pobednik festivala po izboru publike Slobodne zone, film Dugme od sedefa čileanskog reditelja Patrisija Guzmana. Vizuelno fascinantan i emotivan, ovaj film dokazuje da voda pamti i govori. Posetioci će imati priliku da u filmu Ples sa Marijom upoznaju i ženu koja na pragu devedesete godine života još uvek pleše i uči druge da igraju tango.
Na programu ovogodišnje Turneje se takođe nalaze ostvarenja Klub i The Yes men su revoltirani. Prvo prati život grupe sveštenika “na pokajanju“, izopštenih zbog brojinih kriminalnih radnji koje su počinili, a drugo je ekološki dokumentarac o aktivističkom dvojcu i njihovoj beskompromisnoj borbi protiv zločina velikih koorporacija.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: