Festival ulične odbojke u Subotici

Subotica će predstojećeg vikenda biti domaćin tradicionalnog Festivala ulične odbojka. Ovaj turnir, na kome su prve odbojkaške korake načinili mnogi poznati igrači i reprezentativci, održava se devetnaesti put.

Na ovogodišnji Street Wolleyball turnir u Subotici prijavilo se više od 150 domaćih ekipa i dve ekipe iz inostranstva, konkretno iz Austrije i Republike Srpske. Festival ulične odbojke održava se već devetnaest godina i na njemu učestvuju skoro svi domaći klubovi, što znači da su za ove skoro dve decenije u gradu na severu Vojvodine nastupili brojni igrači koji su danas nosioci igre u svojim klubovima. Jedna od njih, a ujedno i promoterka ovogodišnjeg turnira je i prvotimka subotičkog Spartaka Barbara Batinić.

“Što se tiče turnira, oni su nam nekako uvek bili najdraži za okupljanje, za druženje, pored igre naravno. To je uvek bila prilika za susret za drugom decom iz drugih klubova, gradova,a evo godine i dugih država”, ističe igračica ŽOK Spartak.

Vreme je ključni faktor za turnir u Subotici. Kiša koja ovih dana uporno pada preti da ugrozi održavanje Festivala, ali su organizatori ipak optimisti.

“Vremenska prognoza pokazuje da će do četvrtka biti ovakvo vreme, u petak će biti 21, a u subotu 24 stepena. Prvi put turnir počinje u deset časova, do sada je uvek početak bio u 9. Mnogi klubovi iz unutrašnjosti putuju nekoliko sati, pa smo ga pomerili na deset”, objašnjava Dragan Savić, organizator turnira.

Turnir se igra na 17 terena, u šest uzrasnih kategorija. Za najbolje su pripremljene nagrade, a finalne borbe su na programu u subotu, 18.maja od 15 časova.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR