Festivalsko leto na Paliću

Povodom otvaranja letnje kupališne sezone na Paliću, koja počinje 18. juna, u Maloj gostioni svoje planove i najave za ovo leto izneli su predstavnici kulturnih manifestacija, kao i preduzeće Park Palić, kao suorganizator svih većih događaja.

Park Palić je, kako kaže direktor Goran Gabrić, pripremio plažu i Muški štrand za sezonu opremajući ga tuševima, kantama za otpatke, čišćenjem same plaže i podvodnim čišćenjem jezera. Na termalnim bazenima, Muškom štrandu i Eko centru gostima je omogućeno korišćenje interneta a za nekoliko nedelja internet će se moći koristiti i na Peščanoj plaži i Velikoj terasi. "Kvalitet vode jezera, odnosno informacija da li će za ovu sezonu biti dozvoljeno kupanje, objavićemo u ponedeljak kada Zavod za javno zdravlje bude procenilo situaciju i dostavilo nam odluku", izjavio je Gabrić.

Slika

Povodom nastupajućeg festivala Etnofest, menadžer projekta Dejan Vujinović, najavio je promo koncert 18.6. u Taliji (Letnja pozornica) kao i program Etnofesta 24. i 25. juna.
Uskoro vise o Etnofestu…

Naredna manifestacija u našem gradu je Međunarodno takmičenje u pevanju mjuzikla čije će se polufinale održati 29. i 30. juna na sceni Jadran a finale 1. jula na Letnjoj pozornici. Kvalifikacije za ovo finalno takmičenje održano je u 8 država.

Od 16. do 22. jula održava se 18. po redu Festival evropskog filma – "Ove godine nismo uspeli da dobijemo svega dva filma iz prve selekcije od 94 filma koliko će biti ukupno prikazano. To nam govori da ćemo imati fenomenalan program festivala, odnosno ono što je prvo izabrao selektor festival to smo uspeli i da dobijemo", rekao je Pavle Budinčević, operativni direktor festivala.
Pored uobičajenog dodatnog sadržaja tokom festivala, ove godine održaće se radionica muzičkog dokumentarnog filma Crossovers. Potvrđeno je da će ovom događaju prisustvovati Mick Harvey, gitarista benda Nick Cave and Bad Seeds.

Slika

Manifestacija žetelačkih svečanosti Dužijanca, koja ove godine slavi 100 godina postojanja, beleži više događaja koji već traju. U pitanju je Dečija Dužijanca koja će se održati 8. jula kao mlada manifestacija koja pokazuje da se u ovaj događaj, koji se slavi kao zahvalnost Bogu za žito i završnu žetvu, uvode i noviji savremeniji sadržaji kako bi se obogatio ceo događaj. Pored ovog održaće se i izložba poštanskih markica sa temom Dužijance, preskakanje vatre na salašu u Đurđinu…

Pored ovih kulturnih manifestacija, gosti na Paliću moći će da uživaju i u sportskim događajima i rekreaciji na vodi. Radi se o aktivnostima jedriličarskog i veslačkog kluba Palić. Oba kluba organizuju celo leto školu jedrenja i veslanja za decu, kao i rekreativno jedrenje i veslanje za odrasle.KOMENTARI

  1. Neko iz mase kaže:

    Moje misljenje je da smo ipak trebali sacekati da se proveri kvalitet vode, pa da otvorimo kupalisnu sezonu….ovako to deluje malo smesno ( jadno).
    Velika podrska za festivale, ali molim celne ljude da razmisle o kontinuiranom turistickom sadrzaju koji nece biti vezani samo za desavanja na Palicu, a koji ce se odnositi na individualne posete turista – samo cemo tako pokrenuti tocak turizma na Palicu ( koji je, priznali to mi ili ne, u propadanju)…..sve ostalo je kratkoh daha.

  2. adkersu kaže:

    Prvo skočiš u vodu, pa onda kažeš "Hop, ovo je zagađeno".

OSTAVITE KOMENTAR

46 + = 53

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: