Fidelinka bez gasa

Subotički silos koji je zakupio Čedomir Jovanović ostao je bez gasa. Vlasnik koji je zakupio mlin, silos i brend „Fidelinke“ nagomilao je dugove za gas pa je subotički snabdevač „Suboticagas“ prekinuo isporuku. Radi ilustracije o kolikom se dugu radi – da bi se on izmirio – potrebno je da se proda 100 hiljada kilogramskog pakovanja brašna. „Suboticagas“ je već jednom reprogramirao potraživanja i omogućio Jovanovićevoj firmi da na kredit otplati dugove.

Ipak, novi subotički mlinar nije pokazao spremnost niti finansijski kapacitet da plati potrošeno. Njegova firma zakupac silosa najpre je imala odobrenje kreditnog odbora Poštanske štedionice da mu odobri zajam od 2 miliona evra, ali je Upravni odbor Poštanske štedionice bio oprezniji. Uskratio je zajam njegovom preduzeću jer je kao garanciju za otplatu zajma ponudjeno hipotekarno obezbedjenje i to na imovinu koja je već ranije bila pritisnuta hipotekama za stare zajmove.

fidelinka

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. Stari subotički mlinar kaže:

  Plači voljeni grade.

 2. Ispravka kaže:

  Prva rečenica treba da glasi da bi bilo kristalno jasno. Subotički silos koji je opljačkao Čedomir Jovanović ostao je bez gasa.

 3. Pajo kaže:

  Fidelinku je štedljivi Čeda kupio od studentskog džeparca i to samo zato što je čuo da Fidelinka proizvodi nekakvu belu praškastu supstancu po imenu brašno. Priča se da Čeda voli fino samlevene bele praškove za pročišćavanje sinusnih kanala.

  Kažete da nije platio dug?!? Prosto ne mogu da poverujem. To je zaista neobično ponašanje za sve veeeeeelike srpske biznismene kao što su Čeda ili prepoštena braća Đorđevići (i njima slični) koji su u životu sve pošteno radili…

  A za Čedu me posebno čudi. On je bio potpredsednik vlade! Za dug se ne sekiram. Uvek je u Srbiji bilo pametnih ljudi koji će za Čedu (i slične) glasati, pa će Čeda opet biti neko i nešto u politici, a onda više neće biti problema oko plaćanja računa….

 4. komshija kaže:

  Ode Fidelinka! 🙁
  Zbog toga su stigli vagoni, nekih 25komada velikih, u stanicu, da utovare u Fidelinci ono što se još može odneti iz fabrike .
  STRAŠNO!

OSTAVITE KOMENTAR

6 + = 16

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: