Fidelinka u stečaju

Privredni sud u Subotici pokrenuo je stečajni postupak protiv akcionarskog društva "Fidelinka", pošto rukovodstvo nije uspelo u predviđenom roku da postigne dogovor sa poveriocem "AIK bankom".

Za stečajnog upravnika "Fidelinke" određen je Zoran Sojanović iz Subotice, a prvo poverilačko ročište zakazno je za 16. septembar, na kome treba da se odluči o daljem toku stečajnog postupka.

Nakon sprovođenja stečajnog postupka biće doneta odluka o donošenju plana reorganizacije te firme, ili eventualno o proglašenju bankrotstva.

Izvor: TanjugKOMENTARI

 1. ZuluSu kaže:

  No comment

 2. Dreamgirl kaže:

  Na današnjoj konferenciji za štampu koja je održana povodom stečaja Fidelinke, nekoliko reči je uputio stečajni upravnik Zoran Stojanović, član Gradskog veća zadužen za privredu Laslo Karai i potpredsednik Saveza samostalnog sindikata Srbije Ištvan Huđi.

  S obzirom da je AIK banka podnela zahtev za stečajni postupak juče posle podne, veoma malo podataka o samom stečaju je danas izneto na konferenciji.

  Ono što je bitno napomenuti je da je Kompanija "Fidelinka" AD matično preduzeće koje ima 10 ćerki-preduzeće. U stečajni postupak je ušla samo Kompanija Fidelinka AD koja se bavila proizvodnjom brašna i testenine. Ostalih 10 "ćerki" nastavljaju sa radom s obzirom da su posebna pravna lica i stečajni postupak se ne odnosi na njih. Među njima je i Pekara Fidelinka koja će nastaviti proizvodnju hleba kao i do sada.

  Stečajni upravnik je naveo da po novom zakonu stečaj ne podrazumeva automatsko dobijanje otkaza zaposlenih radnika, već se odluka o tome donosi naknadno. U Fidelinci ima oko 360 radnika a o njihovoj sudbini odlučivaće stečajni upravnik.

  Ukupan dug Fidelinke iznosi oko 600 miliona dinara dok na pitanja novinara da li se zna ko je vlasnik Fidelinke niko nije uspeo da da odgovor.

 3. coyote kaže:

  Pametnom nije potrebno ništa reći, niti napisati i sam vidi i čuje. Ne samo da ne možemo da izgradimo nove fabrike, već ne možemo da sačuvamo ni postojeće, one koje su uspele da prežive i lude 90′. Decenija nakon oktobarskog prevrata je podjednako losa kao i ona pre. I zato…

  http://www.youtube.com/watch?v=pZWZBYu5HiQ

 4. Markes kaže:

  To kupuje Viktorija, vec se zna.

 5. Niko kaže:

  A odakle ta informacija ?
  insajderska ili ?

 6. Markes kaže:

  Insajderska. Fidelinka je zbog toga i pukla.

 7. coyote kaže:

  Markes, ovo je ozbiljno.

 8. Sremac kaže:

  Pa kako se ne zna ko je vlasnik?

  Vlasnik je firma Mineco, a suvlasnik (sam se javio kao suvlasnik) je Dimitrije Aksentijevic.

  Zanimljivo je (vidi se na sajtu Fidelinke) da je do skora u UO Fidelinke bio bivši ministar privrede Makedonije Žanko Čado, za kojim je u Makedoniji raspisana poternica. Isti taj Žanko Čado je vlasnik firme "Agrohem" iz Novog Sada…
  A u upravnom odboru Fidelinke je jošuvek i prof. dr. Petar Sekulić, direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu (u toku je izbor novog direktora), a član je i UO nekada vodeće YU firme za trgovanje semenskom robom "Agrocoop" iz Novog Sada (AGRC) sa kojom njegov Institut intenzivno sarađuje.

  Da podsetim, većinski vlasnici "Agrocoop"-a su DSD TOBACCO (25% vlasništva) i EUROPAMONT D.O.O. NOVI SAD (23%) iza kojih stoje gospoda Stanaj & company, a tu je i AKCIJSKI FOND RS (sa preko 8% vlasništva). Mislim da se protiv Stanaja još uvek vodi krivični postupak za šverc cigareta. Pod njihovom dirigentskom palicom "Agrocoop" je doveden skoro pred stečaj (blokada računa, čini mi se, traje već preko dve godine, a iznos blokade od cca 10-11 mil EUR prevazilazi i nominalnu i knjigovodstvenu, a pogotovo tržišnu vrednost firme).

  E, sad, otkud to da gospodin Sekulić bude tako tražen za člana UO nekada uglednih, a sada uništenih firmi – valjda zbog stručnosti?
  A zašto on, kao ugledni stručnjak, prihvata te funkcije – valjda misli da će svojim odgovornim, poštenim i samopregornim radom sprečiti gangstere da unište neke od naših najboljih firmi. Baš za pohvalu.

  DAKLE: Sve se zna, samo NEMA NOVINARA da to napiše !!!

  DETALJE POGLEDAJTE NA
  http://www.aikb.net

 9. gradjanin x kaže:

  Jos jedan lep primer za "uspesnu" privatizaciju! Svaka cast novoj, demokratskoj vlasti Republike Srbije! Neka, izgleda, svojim cutanjem, to smo i zasluzili. Ali zato, svojim slicnim postupcima i oni ce zasluziti Seselja, kada im se ponovo vrati, da ih malo razdrma!

OSTAVITE KOMENTAR

28 + = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: