Filmski festival Palić među šest najboljih u Evropi

Festival evropskog filma Palić proglašen je u Briselu jednim od šest najboljih i najuzbudljivijih festivala u Evropi, u oblasti umetnosti, kao jedini filmski festival.

palic plakat (2)

To izuzetno priznanje uručeno je sinoć u Briselu na svečanoj ceremoniji “2017 EFFE Awards” Iliji Tatiću, direktoru Otvorenog univerziteta (izvršnog producenta festivala), i Miroslavu Mogoroviću, programskom direktoru festivala.

U širem izboru bilo je čak 715 festivala, dok je u julu palićki festival ušao u izbor od 26 najboljih postavši EFFE laureat, odlukom međunarodnog žirija Asocijacije evropskih festivala (European Festivals Ašociation, EFA).

Tada je navedeno da je FEF Palić prepoznat kao festival koji posvećeno neguje “umetnost, dobar odnos sa zajednicom i evropske vrednosti”.

EFFE – Evropa za festivale, festivali za Evropu (Europe for Festivals, Festivals for Europe), koji je pokrenula Asocijacija evropskih festivala, portal je namenjen građanima i profesionalcima koji žele da otkriju evropske festivale i da učestvuju na njima.

Internacionalnim žirijem, koji je odabrao šest festivala, za koje je navedeno da “uspostavljaju trendove”, predsedavao je ser Džonatan Mils, kompozitor i nekadašnji direktor čuvenog Internacionalnog festivala u Edinburgu.

 

TanjugKOMENTARI

  1. ArtLover kaže:

    Festival evropskog filma Palić je dobio priznanje za koje ni najmanje nisu zaslužni oni koji su u međuvremenu na gradskom nivou preuzeli i festival i Otvoreni univerzitet.

  2. Nena kaže:

    E, valjda će grad sada vratiti sredstva koja su nekada ulagali u festival, a zadnjih godina smanjivali

OSTAVITE KOMENTAR