Finci pazarili deo Infostuda

Internacionalna korporacija Alma Media iz Finske novi je vlasnik 25 odsto udela u kompaniji Infostud iz Subotice koji je do sada bio u vlasništvu britanske Dejli mejl (Daily Mail) grupacije, saopšteno je iz Infostuda.

Infostud je jedna od vodećih internet kompanija u Srbiji u čijem vlasništvu su internet portali posvećeni zapošljavanju, usavršavanju, studentima, prodaji automobila i automobilskih guma.

 

Do promene u vlasničkoj strukturi, kako je saopšteno, došlo je usled namere Dejli mejl grupacije da delimično promeni svoju delatnost, da se povuče iz Centralne i Jugoistočne Evrope i poslovanje preusmeri ka tržištu Sjedinjenih Američkih Država i Indiji.

 

U vlasništvu osnivača Infostuda, koji nastavlja da vodi kompaniju, ostaje 75 odsto vlasništva kompanije.

 

Kako se navodi, Alma Media je najveća medijska korporacija u Finskoj, specijalizovana za onlajn medije, štampu i druge internet servise.

 

Korporacija posluje u više zemalja Severne i Centralne Evrope, a posle kupovine od Dejli mejla, biće prisutna i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj i Srbiji, što je čini jednom od najvećih internet grupacija u Evropi.

 

Alma media je, naime otkupila i vlasništvo Dejli Mejla u vodećim internet portalima za zapošljavanje u pomenutim zemljama, navedeno je u saopštenju Infostuda.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR